儲值卡 / 上台資訊區 (35)

453 回覆
6 Like 2 Dislike
用緊cmhk, mobile duck, mysim 儲值卡既
請插卡收 重做 實名 sms
未必每個人/每個 account 都要.
竟然唔係HK Mobile?
速度同穩定性一定係Vgb,性價比就HKM
咁又係,我見vgb 已經算好,增值$100 送$10
Vgb增值唔係咁抵玩,所以我之前用哂,就轉咗去其他台,再買張新卡轉反返黎用。
同埋而家有埋VOLTE,算係填補咗個缺陷啦,但係好似有人試到萬能卡都有送埋VOLTE
點解咁搞笑有張 vgb 插S23 Ultra就開到晒volte+wificall
但係插返落iPhone就冇
照舊打電話斷線+開唔到Wi-Fi call
要等profile 更新?
唔係好知點運作 熄機再開都冇

S23U就直接隊張卡入去就得
用緊S22U有VOLTE
想問一問有冇淨上網卡 for ipad?
之前中咗伏買咗隻有通話功能註冊唔到
3HK $149/100GB plan就到期
上兩個月都offer垃圾plan
呢排話做$149/110GB
最後佢offer$139/110GB+1GB中港澳

但已經決定咗買張ValueGB 70GB+Lucky2 5G 500GB $100+$600=$700一年
又平網速又好過3HK
睇你用幾多 冇通話嘅應該得
Lucky2 5G 500GB最抵
用4年 $600 平均$1.2/GB
要多啲就再research
好,唔該晒。
lucky2 5G慢過上台好多喎
想請問吓而家用緊三台 係咪唔可以直接帶號碼去SOSIM 要去其他卡先可以再轉
用緊上台出機plan 就嚟到期 又冇諗住出新機
諗住平平哋有50 GB左右用就算
唔可以, 要過冷河
轉valuegb/hkmobilenl 個d 先
係咪深水埗有得賣?
旋轉拍賣平郵去屋企啦
本身用緊smartone就完約
想轉台去自由鳥
有冇伏?
自由鳥咪即係 Smartone
同一個 network
14pro有volte冇wifi
yes 得少量排檔有
桂林街過左汝州街開始有三四間有

HKTVMall賣緊$680
超譯做緊$650
都可以參考下
Mysim或者自由鳥都可以?請問冷河係咪一個月左右就OK
試咗more mobile 5G同lucky2各一個月了
大部份地區都冇明顯分別
有時仲快過3HK 覆蓋都好啲
係旺區/紅綠線/人多會慢少少

呢啲時間用ValueGB頂已足夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞