儲值卡 / 上台資訊區 (35)

453 回覆
6 Like 2 Dislike
想買返張hello 卡
邊到有?
想問下clubsim係唔係無左20gb/月 plan?
冷河期要幾耐?
最少應該一日就得
唔好意思有啲唔係好明 想請問揀儲值咭即係上台?因為嚟緊想轉自由鳥
因為打算一個月再轉返sosim 因為而家用緊3
養number嚟講sosim好似煩過clubsim
唔計價錢sosim有效期唔關plan事關入錢事
但想問clubsim點check幾時到期
自己mark calendar 計
點解呢排 SoSIM 喺觀塘綫成日 load 空氣
3係咁上下應該話個個台都咁上下
都唔係呢排,長期都係咁

以前用csl都係咁,死症黎
你由自由鳥轉走, 轉台時就要揀係上台卡
即係如果我由3想用自由鳥去做sosim 既過渡 轉no. 去自由鳥嘅時候要揀上台卡?thank you 師兄

自由鳥去SoSIM又係揀上台卡
sosim 唔係養號咭,$200/年嘅使費好多咭都平過佢,除非你增完值嘅錢用得返晒

clubsim 可以喺 app 入面幫張sim card打備注,我會喺嗰度打日期提自己上次個 plan幾時買同幾時 expire,唔記得就即時買一次$6保住先,當你每個月唔記得一次,都平過sosim一年兩舊
Valuegb 發短訊免費升級volte
收到ValueGB升級VoLTE短訊 無講到有升級埋VoWiFi:

為了讓客戶體驗更流暢的服務,ValueGB由今日起將全面支援VoLTE 。

如何啟動VoLTE:
1.使用支援 VoLTE 的手機
2.啟動手機內的VoLTE 功能 
(iPhone: 點擊「設定」 > 點擊「流動網絡」> 點擊「流動數據選項」 > 點擊「話音與數據」>最後選擇「LTE,已開啟VoLTE」)
(Android: 通過「設定」> 選擇 「連接」 > 選擇 「流動網絡」>最後開啟「VoLTE通話SIM 1」)
(如你的手機是使用iOS14或之後版本/ Android 12或之後版本,VoLTE功能已預設開啟,你將無需進行任何啟動程序。) 有關啟動方法或詳情可瀏覽 https://www.valuegb.com/service-site/ValueGB/tc/local_prepaid_80A.jsp?#VoLTE
如需要任何協助,請電郵至cs@valuegb.com。
宜加唔同啦,我上台用緊csl,觀塘線都正常上到網
官網都有
屌佢老母,舊客冇開自動續就冇,新客mnp過去就有得揀
咁依家增值仲有無7仔 $35 20gb plan賣?
你冇開自動續,想keep number就冇了
黎緊上台約就到期諗緊轉唔轉
用緊3無得直接轉sosim
即係差唔多關3G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞