儲值卡 / 上台資訊區 (35)

453 回覆
6 Like 2 Dislike

LM
用緊3 DIY 年卡, 琴日自動增值個plan去到下年3月31號, 但儲值卡有效期係2月

我知道年卡嘅有效期同個plan係分開計時間

但之前睇到 有3 diy嘅用戶, 講話而家改變咗, 會將年卡嘅有效期 延遲同個plan一樣, 有冇咁嘅事?
唔得,所以通常會用嚟買亞太區數據
夠期增值未?因為增值 $50 送 300 分鐘;增值 $100 送 1000 分鐘

否則可以開 $65 365 日 VoLTE 話音通話組合就有無限分鐘
唔係

如果一個號碼一個月係 5GB , 12 個月就要 60GB

So Sim 買一張新 sim 卡,再用現有號碼轉過去
$33 + 42 x 11 = $495 (360 日) 或 $33 + 109 x 4 = $469 (390 日)

用樓下啲卡,兩張卡先係一張 So Sim 啲價

如果買一張新萬能儲值卡,再用現有號碼轉過去
香港 80GB + 社交網絡30GB再送 2000 分鐘香港通話 = $150 (395 日)

如果買一張新 ValueGB 儲值卡,再用現有號碼轉過去
ValueGB 70GB 年卡再送 2000 分鐘香港通話 = $140 (365 日)
可以答你,其實 5G vs 4.5G vs 4G 只係收網絡時會收到那一種類型啲發射站,同網速未必有好大關係

例如 5G ,數碼通同 more mobile 都有分別,數碼通可以上到 200mb ,但 more mobile 通常只會去到 50mb,但睇片打機唔會有好大分別

4.5G 和 4G ,全速和限速啲分別未必好大,所以可以試左先決定會否長用
所以我先話對我嚟講無大分別😝😝
想問下 ValueGB可以喺邊到買到? 謝謝
上網,買電話卡嘅地方
中用量玩家想買儲值卡,唔講電話,主力上網,有邊隻抵玩推介??😀😀
Club sim轉valuegb係咪揀儲值咭轉台?
想問下smartone轉自由鳥算唔算過冷河
唔可以咁轉
點解既?
同台囉
用緊sosim, 見cmhk $88 4g mysim $88 120gb 3個月好似抵屌過sosim $109, 諗住轉台過去
如果你係可以喺7-11買增值券嗰隻就係。
有啲$7x起步/搵街霸上台嗰啲係月費plan來的。
好似要去旺角客務中心搞MNP。
求推介
想請問如果本地7日
淨係要求上網快同唔限速
有邊張推介?
價錢無上限
點解無?
本身個台過左gb數得返3,4mbps
係尖沙咀商場廁所會收唔到
可以買邊張?
有無sosim/3萬能卡巴打?
想問手機app係味死左?login唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞