儲值卡 / 上台資訊區 (35)

816 回覆
9 Like 4 Dislike
以前儲值卡要keep住張大卡,唔見卡時用來證明係卡主
而家已經有實名認證,仲需要keep大卡嗎?
可以
頭post 係咪好耐無 update…
寫話要等寄sim
2. 透過網站來辦手續

3 DIY
信京電訊
IMC
HK Mobile
CSL Hello
Club SIM (經網頁等郵寄直接轉)

原理:首先要登入網站,透過網上付款購買服務,然後由網絡供應商提供網頁或電郵輸入個人資料及填寫轉台表格,等待網絡供應商確認及郵寄 sim card ,在指定日期啟用並且進行實名,過程中並無涉及其他號碼

hk mobile網站搞就得
實名認證可以消失

所以都係靠大卡
消失即係認證有期限?
pixel機要smt網絡先可以用到volte
電訊商會無故唔見左你記錄,無神神叫你重新認證
原來係咁
唔該曬巴打們
想問下各位巴打club sim養號係海外收唔收到sms
收到
有冇人試過係本身個台嘅門市,要求佢哋幫手代搞過冷河,食返自己台嘅新客plan ?

想用5g
1個月10gb都用唔到
有冇邊款推介
第一頁 #2 高用量自己睇
From #2

Lucky Sim 和 More Mobile 有提供高用量儲值卡,價格可以接受,但速度一般唔快,得 50 Mbps 左右 (以 NSA 機站為主, SA 機站未夠多,速度未夠快),而且最大問題係手機會非常食電
如果要mnp 係咪lucky sim 穩陣啲
想問清楚小小

如果MNP, 個日子其實係咪可以隨時一日, 例如sosim 每月6日扣數, 但我MNP 轉clubsim 開始日期可否set 27日?
可以, 蝕左10日 到
有效期內轉就可以
想問用公司登記號碼(上台) , 可以MNP 到儲值卡嗎?
有冇乜野年卡儲值卡岩ipad又抵用介紹
我張Data年卡用完啲data
ABC mobile質素如何?用開valueGB冇投訴,見abc mobile 平啲諗住轉佢
咩ipad
新ipad pro 得esim
插得sim卡d ,唔係新ipad pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞