儲值卡 / 上台資訊區 (35)

816 回覆
9 Like 4 Dislike
東鐵線
接收自己測 人人都唔同
如果住村屋買張4g數據年卡插係sim卡分享器射wifi出黎 邊張年卡最好?
夠用咩
我都係用黎睇下片,戲
自由鳥係咪冇截數日 只係搵到賬單開始日期
點會無截數日!
係邊個位定因為我今日先生效所以唔見
梗係有
等收電郵帳單。
我黎緊3HK家庭plan 8月1日完約
想全家一齊轉用儲值卡
冇理解錯的話轉去sosim要預先過冷河?
同埋大家會覺得邊張儲值卡網絡比較好
好多謝你啊
無錯,要先過冷河。

過冷河嘅話,睇吓自由鳥會唔會有首月免費優惠,有嘅話就轉去,一個月內轉返過嚟。
無嘅話就試旦啦,反正用得唔耐。
唔該晒巴打
所以我轉去非3hk network嘅儲值卡就冇咁煩?
Mnp好似都唔使點就 8月1號前做好就得?
你一定要轉去非3hk network嘅儲值卡,如果唔係點叫「過冷河」呢

MNP日期你最好確定一下,同埋家庭plan其實可以安排附屬號先轉,主卡就於合約完結當日晏晝轉走,千祈唔好主卡同附屬號一齊轉,有機會因為主卡先行一步令到附屬號轉唔到走的。
我意思係例如直接轉自由鳥
咁就唔洗過完冷河再轉返sosim?

好的,明白哂
我打上cs問下
咁我登記3萬嘅時候係咪應該用自由鳥嗰位登記機主先
等轉左過去先改?
一定要同名先可以轉

轉咗去新台之後,我用舊名做實名登記
用一排先取消舊名再換新名
收到
你用緊自由鳥時已經係過緊冷河...
串啲嘅可以用開始用自由鳥嘅第三日就申請喺3日後轉返去SOSIM,咁就完成過冷河程序了。
請問下,新手想攜號轉台(本身smartone上台),如果想轉Happy Sim 5g咁,第一次用app登記填資料upload身份證副本再等處理&上台完約就得?係唔洗去咩門店交hard copy表/身份證?
clubsim刷步數無限分鐘收左皮
見人講轉去hello唔駛過冷河 咁轉去hkmobile又需唔需要呢
唔駛。

ClubSIM同hello/hkmobile當兩個台計。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞