[💳] 信用卡討論區 (14) 唔好再問年費 勿貼ref link

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
係咩 自己用過reward 同建行都有得換cash rebate
以為多數都有
係咩 自己用過reward 同建行都有得換cash rebate
以為多數都有

有得換現金回贈至少唔會蝕
換券出面起碼平到 5%
Sc am 60k大法有幾多credit?
中銀啲積分點解無得換現金回贈
換埋啲現金卷又無乜用 直接回贈落信用卡咪好

攞啲現金券去賣,惠康券95折通常有人要,應該抵過現金回贈
中銀啲積分點解無得換現金回贈
換埋啲現金卷又無乜用 直接回贈落信用卡咪好

攞啲現金券去賣,惠康券95折通常有人要,應該抵過現金回贈

現金回贈會有折扣率?
dbs cv 開完係咪要即上 black master?
咁一開始個dbs$600咪無咗?!定點?

學生先可以用呢招(好似係)

咁即係學生會有埋嗰六百蚊 迎新?

等學生巴打話你知 , 我無dbs 卡 + 唔係學生好耐

學生開 compass visa 上 black 會食 compass 迎新 + black 舊客迎新
FK
閣下之 DBS Eminent Visa Signature Card 信用卡申請已被拒納,請聯絡信用卡中心批核部,電話2290-8888( 辦公時間09:00-17:30) 或2290-8888 (非辦公時間)

我之前都係唔批 之後打去問可唔可以upgrade
就寄左比我 btw 都無用過 係靚d
都係用大新多
以為多數都有

有得換現金回贈至少唔會蝕
換券出面起碼平到 5%

換d唔同花款 每樣少少自己用

通常我中銀 換都係換ua 2張ua抵過100蚊少少
dbs cv 開完係咪要即上 black master?
咁一開始個dbs$600咪無咗?!定點?

學生先可以用呢招(好似係)

咁即係學生會有埋嗰六百蚊 迎新?

等學生巴打話你知 , 我無dbs 卡 + 唔係學生好耐

學生開 compass visa 上 black 會食 compass 迎新 + black 舊客迎新

咁爽
thx 巴打
freshman想申請張信 儲里數
我fd話hsbc, standard chartered, bea都難批比大學生
所以係咩abs black world magic最好
freshman想申請張 儲里數
我fd話hsbc, standard chartered, bea都難批比大學生
所以係咩dbs black world mastercard最好

乜鳩野magic

乜鳩野magic

乜鳩野magic

我以為有咩新野
freshman想申請張 儲里數
所以係咩dbs black world mastercard最好

如果你無資產既話 應該都係佢架啦

乜鳩野magic

認真答返你啦

hsbc 你最好有戶口先申請會比較易批d , sc am 就可以試下擺六萬開戶口再申請 , 東亞就真係可以放棄 , flyer 好多在職巴打都照 reject

dbs 相對黎講就最易 , 先申請大專生 cv , 批左就直接再apply 埋black 就得

乜鳩野magic

認真答返你啦

hsbc 你最好有戶口先申請會比較易批d , sc am 就可以試下擺六萬開戶口再申請 , 東亞就真係可以放棄 , flyer 好多在職巴打都照 reject

dbs 相對黎講就最易 , 先申請大專生 cv , 批左就直接再apply 埋black 就得

匯豐Visa Signature卡
同渣打亞洲萬里通萬事達卡
大學生係咪基本都唔批

乜鳩野magic

認真答返你啦

大學生係咪基本都唔批

唔係 , 都係擺錢就得 , 只係前者要600k , 後者60k 既分別 , 當然唔代表擺左就一定批 , 只係基本資格

乜鳩野magic

認真答返你啦

hsbc金其實麻麻地(當學生最多開金)
一黎只得1項2.4%
其他全部0.4% 又要用返第張
二黎300蚊換哩數 你存得唔多既話
每2年一次相對就算貴
三黎交費無分

推中銀icard 學生開戶會逼埋你申請

乜鳩野magic

認真答返你啦

大學生係咪基本都唔批

唔係 , 都係擺錢就得 , 只係前者要600k , 後者60k 既分別 , 當然唔代表擺左就一定批 , 只係基本資格

hsbc vs 你用100萬開premier之後再出
基本上都一定批

scam我學生試過擺60k成功
‘’無申報‘’學生 話‘’無業‘’

乜鳩野magic

認真答返你啦

大學生係咪基本都唔批

冇sc戶口
得hang seng同boc
有200k到 但啲錢唔郁得
我都係今日興起開始爬文
乜都唔識
大學生dbs black mastercard會有幾多credit?
我都係今日興起開始爬文
乜都唔識
大學生dbs black mastercard會有幾多credit?

10k
我都係今日興起開始爬文
乜都唔識

10k

但其實用 DBS BWM 平均回贈率我計過係 1% 都冇
反而 i-card (小額網上 / Apple Pay)、CCB eye (旅遊) 依啲仲好用
我覺得大新 1% 卡都要比 BWM 好

*以上卡全部都接受學生申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞