[💳] 信用卡討論區 (14) 唔好再問年費 勿貼ref link

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

仲衰過多謝參與

定你想要佢?

碌左2次萬3 1次3萬6 都係全部2蚊

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

仲衰過多謝參與

定你想要佢?

諗緊出唔出張渣打亞洲萬里好 簽10萬里數返黎

你一年內無持有過citi 或者大來信用卡就有迎新啦

個回贈細節呢度都講過幾次 , 如果你基本上全部都係玩現金回贈 , 咁citi cash back 理論上都岩用 , 不過當然如果下年臨到收年費而你又未夠200 既時候 ...

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢

我覺得中銀嗰張最廢

認同,set十萬九千幾樣野,冇碌過

中銀VS都有分, 佢有張Sogo VS真係廢爆.
去Sogo買野VS同白金既discount係完全一樣. 而且又無中銀自己個張VS既特權. 我真係唔明呢張VS有咩用? 巴打係唔係講緊中銀sogo VS?

中銀vs都係冇咩用

係唔係得中銀張infinite 先叫有d用?
想問下交學費計唔計簽帳額
早排開左張cv卡
迎新要夠$6800簽帳額
早排開左張cv卡

有部機比你碌實體卡就多數都計,但學費多數係網上繳費,冇迎新之餘仲要dbs唔計compass dollar
早排開左張cv卡

有部機比你碌實體卡就多數都計,但學費多數係網上繳費,冇迎新之餘仲要dbs唔計compass dollar

佢有項條款係咁:
如新客戶已成功換領/獲贈迎新禮品,但簽賬期內未能累積合資格簽賬達簽賬要求,銀行將於簽賬期後直接從持卡人的新卡戶口收取金額而不作事先通知。

咁係咪代表我唔登記換領,就算最後我簽唔夠數銀行都唔會扣我錢
有冇邊張可以好似flyer world咁網上繳費有分?

個回贈細節呢度都講過幾次 , 如果你基本上全部都係玩現金回贈 , 咁citi cash back 理論上都岩用 , 不過當然如果下年臨到收年費而你又未夠200 既時候 ...

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢

我覺得中銀嗰張最廢

去Sogo買野VS同白金既discount係完全一樣. 而且又無中銀自己個張VS既特權. 我真係唔明呢張VS有咩用? 巴打係唔係講緊中銀sogo VS?

中銀vs都係冇咩用

佢張vi咪又係任入lounge
最實用應該係icard

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

仲衰過多謝參與

定你想要佢?

玩足咁耐total多左23 dbs dollar 咋
買包朱奶再抽
又黎多謝參與

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢

我覺得中銀嗰張最廢

中銀vs都係冇咩用

最實用應該係icard

已經申請左icard批左, 但仲未寄到屋企
vi任入lounge好似要年消費達標先有
hsbc批卡又幾快,學生上星期三申請白金visa,過兩日打左黎叫我upload多樣野,星期一打去話星期六要旅行趕住用,今日已經sd email黎話兩日內會收到卡

資產申請?
會唔會又出埋啲得$5000信用額嘅咭去撚啲客人

HSBC 批得就唔會呢個數

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎
學生個陣放1M 批兩張卡都十幾萬
批asset 既1/4 好驚俾人偷卡

100萬 轉premier之後係唔同d

我個陣擺60萬 批得5000

係呢 你開戶個陣有冇俾人問d錢邊度黎?
我未有稅單 唔敢開住

得個少少錢驚你洗黑錢咩
印象中無問過
hsbc批卡又幾快,學生上星期三申請白金visa,過兩日打左黎叫我upload多樣野,星期一打去話星期六要旅行趕住用,今日已經sd email黎話兩日內會收到卡

資產申請?
會唔會又出埋啲得$5000信用額嘅咭去撚啲客人

HSBC 批得就唔會呢個數

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎
學生個陣放1M 批兩張卡都十幾萬
批asset 既1/4 好驚俾人偷卡

100萬 轉premier之後係唔同d

我個陣擺60萬 批得5000

係呢 你開戶個陣有冇俾人問d錢邊度黎?
我未有稅單 唔敢開住

得個少少錢驚你洗黑錢咩
印象中無問過

答佢把撚咩
過一排就出黎問點開premier 利申18歲
咁上下 問左幾個月

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

仲衰過多謝參與

定你想要佢?

買包朱奶再抽

話咁快聽日就係最後一日啦

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

仲衰過多謝參與

定你想要佢?

買包朱奶再抽

有冇人抽過酒店現金卷?
DBS 係唔係一日只可抽一次?
有日買左30幾蚊M記,中左3個DBS DOLLAR,
有日 買左幾次野,每次都百幾蚊,都係得頭個次有得抽?.?
DBS 係唔係一日只可抽一次?
有日買左30幾蚊M記,中左3個DBS DOLLAR,
有日 買左幾次野,每次都百幾蚊,都係得頭個次有得抽?.?

你真係無改錯名

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

仲衰過多謝參與

定你想要佢?

買包朱奶再抽

有冇人抽過酒店現金卷?

最大獎都係得20dbs$

仲衰過多謝參與

定你想要佢?

買包朱奶再抽

有冇人抽過酒店現金卷?

我抽中左.想知有冇人都係咁

定你想要佢?

買包朱奶再抽

有冇人抽過酒店現金卷?

最大獎都係 DBS$2

定你想要佢?

買包朱奶再抽

有冇人抽過酒店現金卷?

最大獎都係 DBS$2

我都係呢幾日先知 我以為要係又一城消費先有

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢

我覺得中銀嗰張最廢

中銀vs都係冇咩用

最實用應該係icard

icard要幾耐先批?
兩個幾星期都冇消息

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢

我覺得中銀嗰張最廢

中銀vs都係冇咩用

最實用應該係icard

icard要幾耐先批?
兩個幾星期都冇消息

大約2星期, 你會收到sms話資料已更新, 之後大約1星期會掛號寄張卡比你.
我已經收到sms, ebank都有新卡資料, 但仲未收到卡
有冇人存開AVIOS?

我發覺有某D航點 AVIOS無而AM有 但佢地都係坐國泰同港龍

舉個例 台中/蜆港 我係AVIOS 搜唔到 但AM個網就搜到
AM又係換國泰 AVIOS又係換國泰 唔明點解AM有AVIOS無
定係我唔識搜 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞