[💳] 信用卡討論區 (14) 唔好再問年費 勿貼ref link

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
HSBC send信黎叫我補交簽名係咪有機會整到VS卡 ?

我上次開白金佢都有叫我補簽名,補完兩日後reject

早幾日情況同你一樣 不過係plantium visa
簽完scan完過2日就收到message話批左
hsbc批卡又幾快,學生上星期三申請白金visa,過兩日打左黎叫我upload多樣野,星期一打去話星期六要旅行趕住用,今日已經sd email黎話兩日內會收到卡

資產申請?
會唔會又出埋啲得$5000信用額嘅咭去撚啲客人

HSBC 批得就唔會呢個數

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎
學生個陣放1M 批兩張卡都十幾萬
批asset 既1/4 好驚俾人偷卡

100萬 轉premier之後係唔同d

我個陣擺60萬 批得5000

係呢 你開戶個陣有冇俾人問d錢邊度黎?
我未有稅單 唔敢開住

得個少少錢驚你洗黑錢咩
印象中無問過

答佢把撚咩
過一排就出黎問點開premier 利申18歲
咁上下 問左幾個月

佢又可以成功攞多次虛榮感
過一排就出黎拎住1M黎J

依家無乜感覺啦 下個月突破2M

你有幾多M關我地撚事咩?又唔係派比我地
係香港得個2M就打晒J
你估而家仲係以前百萬富翁呀?
2M買到樓未呀?未就收皮啦
發財立品識未呀?有冇見過有錢佬日日出黎講自己好有錢呀?

btw,( Show Blocked User - Bortezomib )

真係好撚好笑
你有無追po架?
我一開始都係問一條問題姐 完全無提過我幾有錢
跟住強巴就叫人咪撚理我 又話咩開始唔信我
咁我咪證明俾佢睇lor
同埋我都話咗無哂感覺 打乜撚野J啊
我回佢個留言咋嘛 又唔係想show俾你睇
尋日去匯豐開左個戶口,被職員叫揀左個ADVANCE戶口,話一定要申請埋 ADVANCE信用卡, 係咪廢卡黎GA? 好似無迎新推廣既?
諗住黎緊開VS卡, 會唔會因為咁而無左VS卡個迎新GA?

運籌果張基本上同白金一樣,不過獎賞錢多一年期限,好似係無迎新

如果拎咗運籌果張再開vs,應該係食唔到vs既迎新

佢叫得你開運籌,我假定你放入去既錢唔夠600k,你年薪meet到佢vs個要求?

係呀,其實有無得打去hotline要求停左張運籌卡既申請,淨係申請vs ga?
( Show Blocked User - Bortezomib )

好撚正 問一條問題都搞到俾人block
有冇人存開AVIOS?

我發覺有某D航點 AVIOS無而AM有 但佢地都係坐國泰同港龍

舉個例 台中/蜆港 我係AVIOS 搜唔到 但AM個網就搜到
AM又係換國泰 AVIOS又係換國泰 唔明點解AM有AVIOS無
定係我唔識搜 ?

強巴你又儲am又儲avios

真係咁多野碌架?

題外話:avios 有效期幾耐?

avios無限期

無野碌架 食飯囉
我大學生 通常就無咩人碌卡架ma
成班人食飯 我咪碌 間中碌卡仲平d

avios主要跟 hsbc promotion

for example 去旅行多5x 一round 300rc
咁啱前2round都旅行緊
我同我條女2張卡 依到加埋已經1200
有2萬4 avios 唔計本身9/4x

同埋百老匯/萬寧 今期 2張卡買曬卷
蝕千6 有6萬avios左右

am就無計 生活上一張vs搞唔掂曬

睇戲買演唱會繳費要flyer
icard用黎拍
scam要黎大額網購
ed局住要存am

REWARDS應該係最易開 但無乜用 5X 係超市 電訊等等
但超市成日都有其他卡優惠 本身15蚊一里 存到下年都未夠數
大新BA唔差 我都用緊 6蚊一里 幾抵玩

我反而覺得6蚊1里好漫長,迎新大新又唔係俾好多額

6蚊 我平時都唔簽佢 但ba有得用黎play阿ma

同埋海外4蚊 有時hsbc過唔到 多張後備

唔計hsbc同citi, avios佢最抵玩啦
( Show Blocked User - Bortezomib )

medic 定pharm 呀 velcade
尋日去匯豐開左個戶口,被職員叫揀左個ADVANCE戶口,話一定要申請埋 ADVANCE信用卡, 係咪廢卡黎GA? 好似無迎新推廣既?

運籌果張基本上同白金一樣,不過獎賞錢多一年期限,好似係無迎新

佢叫得你開運籌,我假定你放入去既錢唔夠600k,你年薪meet到佢vs個要求?

advance卡 應該唔影響迎新
因為我試過開完advance之後 短時間 cut左佢 再開vs都有迎新

你睇我幾好 唔同po見到你show off都屌 屌完唔block你

你睇我幾好 唔同po見到你show off都屌 屌完唔block你

你同一條問題 係唔同post問左加埋有無5次?

我今次問野真係完全無show off既意思啵
我連幾多歲都無提啦
咁都block 真係幾好笑

我連幾多歲都無提啦

話唔定人地一早就block左你呢

我連幾多歲都無提啦

答埋你今次 唔好再問
你驚銀行問鳩你 你咪攞5000蚊去開個普通戶口 話攞黎pt出糧lo
之後入票機
入100萬票落去 再網上appy premier

我連幾多歲都無提啦

答埋你今次 唔好再問
你驚銀行問鳩你 你咪攞5000蚊去開個普通戶口 話攞黎pt出糧lo
之後入票機

apply

我連幾多歲都無提啦

答埋你今次 唔好再問
之後入票機

明白 唔該哂

聽日去整個大貓account。如果想申請白金 開咩戶口好

Permier

Permier

搞笑 最後一日比呢個仲要限今日用
dbs 抽獎啲錢回去邊張卡?
岩岩發現佢回compass$俾我
因為冇聽匯豐電話 所以佢地reject我申請
打上去cs 佢叫我再申請多次
但咁快又申請多次 佢地又會唔會reject我?
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/27/150326_e43b24d4cb3c66c275ed45009d716475.jpg

你無 CV?
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/27/150326_e43b24d4cb3c66c275ed45009d716475.jpg

你無 CV?

純粹唔知佢個活動用Black簽係咪回返去Black
因為記得上一兩個post有巴打都係咁
個陣我仲笑尻佢
總結下omni catch先
碌左$870.5 有DBS$57
圍返有$0.73/AM
都唔錯

你無 CV?

純粹唔知佢個活動用Black簽係咪回返去Black
因為記得上一兩個post有巴打都係咁
個陣我仲笑尻佢

初頭就係,而家就嚟派晒,用 BLACK 簽都會中 CV$
幾日無玩
今日一次玩哂

係咪已經派哂啲禮物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞