[💳] 信用卡討論區 (14) 唔好再問年費 勿貼ref link

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

https://goo.gl/BtpTFS

想知呢個真定假?
係facebook d ads 見到...
仲話咩大學生免年費一申請就有300 之後簽夠唔知幾多再多500

張圖咁伏味嘅

講起呢張財仔卡 想問好耐
大學生專享少$300回贈係咩玩法

立即申請 送你型爆潮物
即日至2017年11月30日期間成功申請WeWa 信用卡,即送你迎新禮物:
- FITBIT ALTA時尚健身手環 或
- 蔡司VR ONE PLUS虛擬實境眼鏡 或
- HK$500現金回贈 或
- 高達HK$90,000免息免手續費現金分期套現計劃 或
- 【全日制大學/大專學生專享】HK$200現金回贈

唔好用學生申請
襯你係做緊野當自己係全職 申請左佢
唔係既話過多幾個月無做野 就無得用番之前D糧單

係 諗住8月一出就去申請 ,

我應該無糧單.. 諗住問銀行拎返月結單

九月要返學而家仲未申請

你求神拜佛你APPLY 果間銀行唔打去你公司搵你
如果張卡既迎新係頭兩個月要簽6000
假設我買左樣野$12000,我打番上銀行自己做分期, 咁我已經食哂個迎新定計我每個月還既錢
boc 個隻百周年信用卡點睇
如果張卡既迎新係頭兩個月要簽6000
假設我買左樣野$12000,我打番上銀行自己做分期, 咁我已經食哂個迎新定計我每個月還既錢

好明顯係後者啦
其實一般黎講1張卡信用額會係幾多到 同埋係睇tu同咩bank決定批幾多
利申: 做緊野

人工3-4倍(好似係)

有個說法係一級TU 大約有幾多LIMIT,再睇下你俾幾多間銀行分咁
想問下如果平時用卡黎交雜費(租水電煤)同上網買下野但銀碼唔會大
開邊張最抵
想儲里數多是咪SC AM最好?
想問下cut左匯豐信用卡後,可隔幾耐再申請得返?
hsbc有出糧戶口,之前準時交齊卡數

俾佢cut 你定你自己cut ?
如果想要現金回贈,邊張會好啲
Wewa(貪佢有得抽獎免找數)
子華卡
Cashback(但未夠年薪)
大新one+

Dbs citi 都係現有客戶,個人覺得wewa +eminent
400以上用wewa,以下用eminent

Eminent 食飯有1.2% 高過大新

有無其他意見

自己cut
子華卡
大新one+

Dbs citi 都係現有客戶,個人覺得wewa +eminent

有無其他意見

HSBC platinum 試過申請未?
子華卡
大新one+

有無其他意見

現金回贈 hsbc好咩
子華卡
大新one+

有無其他意見

現金回贈 hsbc好咩

HSBC 自主五倍有 2.4%
簽 $250 回 $6

自己cut

咁過完冷河咪再申請囉 , 如果佢唔係方丈既話應該批既

有無巴打知渣打海港城街霸通常幾點走?
6、7點去到仲係唔係到,想開張am卡
上星期申請左匯豐卡
呢兩日打黎我都冇聽到 以為係廣告電信
打番去又唔通
我使唔使打上hotline問番咩事?

正常,打出街電話號碼可以唔同聽個個

今日又miss左佢電話 咁啱行開左
點解每日淨係打一次黎
問年費
大貓白金卡打左上去WAIVE 年費
都過左成星期仲未回返比我既
通常要幾耐

我星期六CUT 星期三REFUND
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞