[💳] 信用卡討論區 (14) 唔好再問年費 勿貼ref link

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
8年前大學畢業申請左張東亞i titanium卡, 依家就快到期.
岩岩收到個sms話橙卡就快被最代. 想知大學畢業左N年之後, 仲可唔可以續東亞i card?

你可以唔續,半年後再申請,四萬年薪就夠

點解唔續?
我依家係驚緊畢左業無得再續jer

續啦,當我無講過

Thanks~ 我以為i titanium 一定要係大學生先用得.
畢左業就無得再續
Sc am 通常要幾耐批
8年前大學畢業申請左張東亞i titanium卡, 依家就快到期.
岩岩收到個sms話橙卡就快被最代. 想知大學畢業左N年之後, 仲可唔可以續東亞i card?

你可以唔續,半年後再申請,四萬年薪就夠

點解唔續?
我依家係驚緊畢左業無得再續jer

續啦,當我無講過

Thanks~ 我以為i titanium 一定要係大學生先用得.
畢左業就無得再續

得 undergrad 卡先會冇得續
轉做 alumni 卡
DBS 唔知完左 仲岸鳩鳩去買🙈
DBS 唔知完左 仲岸鳩鳩去買🙈

DBS成功左

之前有巴打話打去環聯問拎住封銀行reject 信換tu 報告問成點 ?

星期五請左假過海 , 想順便上埋去拎份野睇下 , 有無巴打知洗唔洗預約定係walkin 就得 ?
之前有巴打話打去環聯問拎住封銀行reject 信換tu 報告問成點 ?

星期五請左假過海 , 想順便上埋去拎份野睇下 , 有無巴打知洗唔洗預約定係walkin 就得 ?

我攞咗
email就得

我攞咗
email就得

即係send email 問環聯拎就得 ? 咁封reject 信呢 ?

detail plz

我攞咗
email就得

即係send email 問環聯拎就得 ? 咁封reject 信呢 ?

detail plz

我攞咗
email就得

detail plz

申請第一張卡,用黎交電話費同網上購物多,主要想現金回贈
本身想申請Citi cash back/clear,爬文之後發覺有D伏,宜家諗緊HSBC / DBS

唔係好明HSBC個最紅自主獎賞,請問係咪姐係Cash dollar?
有冇人用大貓premier credit card?

感覺如何?
申請第一張卡,用黎交電話費同網上購物多,主要想現金回贈
本身想申請Citi cash back/clear,爬文之後發覺有D伏,宜家諗緊HSBC / DBS

唔係好明HSBC個最紅自主獎賞,請問係咪姐係Cash dollar?

Sor 岩岩睇到係獎賞錢,姐係Cash dollar

感覺如何?

完全無用
你要rebate 申請張HSBC VS 好過
暫時主要攞黎駁savings做提款
不過啱啱發現佢原來有送boingo wifi 幾正
全球好多wifi hotspot

感覺如何?

完全無用
你要rebate 申請張HSBC VS 好過
暫時主要攞黎駁savings做提款
不過啱啱發現佢原來有送boingo wifi 幾正
全球好多wifi hotspot

見佢指定酒店有discount係咪真係大部分都得?
申請cx ae叫我補學生證 補完reject我
好波
好波

唔係填無業架咩
好波

唔係填無業架咩

之前好似有巴打講過佢交學生證係批10k limit
會唔會關讀緊Asso / degree問題?
好波

唔係填無業架咩

之前好似有巴打講過佢交學生證係批10k limit
會唔會關讀緊Asso / degree問題?

經街站 唔係網上開
hsbc 有2張卡的話,可唔可以兩張都登記獎賞錢ga

計人頭唔計卡
唔可以登記2個唔同類
10萬限額都係 所有卡share

計人頭唔計卡
唔可以登記2個唔同類
10萬限額都係 所有卡share

明了,即係一個人項下,可以登記好多張卡,但每個種類倍數只能set一樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞