[💳] 信用卡討論區 (14) 唔好再問年費 勿貼ref link

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

oepay 關讀卡器咩事
想知大新張one+大約幾耐會批
唔想心掛掛日日check住

批就會 send sms 通知你
唔使日日 check

想問下大家點睇DBS CV同citi clear 兩張大學生卡 兩張迎張差唔多(戲飛) 優惠上就dbs多D citi好似主要係戲飛 如果我用黎淘寶係咪CV好D (有compass dollar 好似又有得儲里數) citi clear就直接現金回贈
DBS CV學生會唔會門檻高

你想有咩門檻
要3大神科先申請得?

大陸野用都廢是
e-wallet 我淨係得 payme 同 tap&go

孤鳩寒
俾錢買啦

DBS Eminent Visa Signature 其實有咩用,我申請左一年主要入八達通,又好似唔覺有回贈咁,食野又無咩優惠,平時個個月都用到四五千蚊

無用,cut得

點解無用?應該算係好過大新one+?

渣打1%都好過呢張啦
如果同樣vs, 大貓好好多

大陸野用都廢是
e-wallet 我淨係得 payme 同 tap&go

DBS Eminent Visa Signature 其實有咩用,我申請左一年主要入八達通,又好似唔覺有回贈咁,食野又無咩優惠,平時個個月都用到四五千蚊

無用,cut得

點解無用?應該算係好過大新one+?

渣打1%都好過呢張啦
如果同樣vs, 大貓好好多

eminent 個現金回贈好似係先 round down to dollar 先計 1%
申請左張citi reward補交返文件比佢成個禮拜都未批

對上一部 an機已經係 sony xpreia z , 之後就一直apple 到而家

申請左張citi reward補交返文件比佢成個禮拜都未批

如果計無戶口申請既信用卡 , citi 呢張真係最快 ( 本人經驗 )

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞