[💳] 信用卡討論區 (14) 唔好再問年費 勿貼ref link

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
各位Ching 學生出左cv 申左張black 係邊睇批唔批

ching 乜撚

dbs 個網可以check 批核情況

唔該曬 我知道啦 係iblanking入面申請係果個網係check唔到架
hsbc批卡又幾快,學生上星期三申請白金visa,過兩日打左黎叫我upload多樣野,星期一打去話星期六要旅行趕住用,今日已經sd email黎話兩日內會收到卡

資產申請?
會唔會又出埋啲得$5000信用額嘅咭去撚啲客人

HSBC 批得就唔會呢個數

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎
學生個陣放1M 批兩張卡都十幾萬
批asset 既1/4 好驚俾人偷卡

學生有一百萬仲有咩好講 , 根本佢批俾你就唔當你係學生啦

重點係hsbc 唔算批得少limit
有啲其他銀行又少limit 又要combined limit 咁

好明顯重點係你擺一百萬去出卡啦 , 你試下就咁用學生証申請再講

未有1M個陣試過渣打放400K都唔批
一去HSBC 即刻批
不嬲用學生證都批得個一萬幾千架啦
我到而加都仲有張學生卡升上去既alumni card 仲係得10k 額

所以我想講既咪係唔係佢大方 , 只係你有錢姐

我識幾個人大學個陣屋企會放啲錢係仔女度
再用asset 申請卡(當然唔係為左批卡)
學生啲卡申請尼真係無用 仲衰過EPS (EPS 都唔會靜係碌得1皮)

學生一個月一皮都唔夠 ( 我當你一個月就清數 )

算啦 , 我窮撚同唔到富二代溝通 , 失陪先

唔係話個個月都洗多過一皮
間中要交學費、買iphone notebook 或者去exchange
都已經會碌爆limit
更唔講佢啲積分少到$1 得1分
其實佢係咪真係咁驚啲大學生連2-3皮都要走你數
12/8 申請CCB
第一次就交齊文件
今日就收到
無通知過我確認批核突然寄黎
但我想問下點樣先知係咪有迎新優惠
有冇人都係一樣就咁收到張卡但無講有冇迎新優惠
但其實睇番個細節
仆街要回夠200先係下一期扣

以為CCB係citi cash back

打過先
申請citi cash back
12/8
第一次就交齊文件
今日就收到
無通知過我確認批核就寄左張卡黎
但其實睇番個細節
仆街要回夠200先係下一期扣xx

你一年內無持有過citi 或者大來信用卡就有迎新啦

個回贈細節呢度都講過幾次 , 如果你基本上全部都係玩現金回贈 , 咁citi cash back 理論上都岩用 , 不過當然如果下年臨到收年費而你又未夠200 既時候 ...

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢
DBS eminent 定cash back好玩😲

有無人會用dbs black 黎八達通自動增值? 本身想申one+但好似太多卡
有無人會用dbs black 黎八達通自動增值? 本身想申one+但好似太多卡

你想玩里數定玩金...

我用緊 但開左am之後會用am算

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

仲衰過多謝參與

買膠袋得唔得啊?

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

仲衰過多謝參與

定你想要佢?

唉我頂你咩....
比1蚊我好過啦

仲衰過多謝參與

買膠袋得唔得啊?

入都唔想入去
DBS eminent 定cash back好玩😲

同問

我都諗緊呢2張
但我有大新one plus $100回$1, 同埋hsbc白金食野$250回$6
平時又唔會book酒店
好似dbs eminent好啲

打過先
12/8
第一次就交齊文件
今日就收到
但其實睇番個細節

個回贈細節呢度都講過幾次 , 如果你基本上全部都係玩現金回贈 , 咁citi cash back 理論上都岩用 , 不過當然如果下年臨到收年費而你又未夠200 既時候 ...

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢

我覺得中銀嗰張最廢
我有十三張信用卡,開始覺得多
hsbc批卡又幾快,學生上星期三申請白金visa,過兩日打左黎叫我upload多樣野,星期一打去話星期六要旅行趕住用,今日已經sd email黎話兩日內會收到卡

資產申請?

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎

100萬 轉premier之後係唔同d

我個陣擺60萬 批得5000

係呢 你開戶個陣有冇俾人問d錢邊度黎?
我未有稅單 唔敢開住

資產申請?

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎

我未有稅單 唔敢開住

你返去食柒啦

資產申請?

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎

我未有稅單 唔敢開住

你返去食柒啦

資產申請?

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎

我未有稅單 唔敢開住

你返去食柒啦

同一個問題
問左幾個月
算撚數吧啦你

資產申請?

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎

我未有稅單 唔敢開住

你返去食柒啦

同一個問題
問左幾個月
算撚數吧啦你

又唔急用戶口/卡 穩陣唔好咩
費事答錯野開唔到 又要等一排先可以再開

資產申請?

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎

我未有稅單 唔敢開住

你返去食柒啦

同一個問題
問左幾個月
算撚數吧啦你

又唔急用戶口/卡 穩陣唔好咩
費事答錯野開唔到 又要等一排先可以再開

答完又問 問完再問 再問唔信 過一頭半個月又問 算撚數吧啦你

打過先
12/8
第一次就交齊文件
今日就收到
但其實睇番個細節

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢

我覺得中銀嗰張最廢

認同,set十萬九千幾樣野,冇碌過

打過先
12/8
第一次就交齊文件
今日就收到
但其實睇番個細節

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢

我覺得中銀嗰張最廢

中銀VS都有分, 佢有張Sogo VS真係廢爆.
去Sogo買野VS同白金既discount係完全一樣. 而且又無中銀自己個張VS既特權. 我真係唔明呢張VS有咩用? 巴打係唔係講緊中銀sogo VS?

真係最廢VS卡

廢,但一定唔係最廢

有張仲廢

我覺得中銀嗰張最廢

中銀VS都有分, 佢有張Sogo VS真係廢爆.
去Sogo買野VS同白金既discount係完全一樣. 而且又無中銀自己個張VS既特權. 我真係唔明呢張VS有咩用? 巴打係唔係講緊中銀sogo VS?

中銀vs都係冇咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞