[💳] 信用卡討論區 (14) 唔好再問年費 勿貼ref link

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
hsbc批卡又幾快,學生上星期三申請白金visa,過兩日打左黎叫我upload多樣野,星期一打去話星期六要旅行趕住用,今日已經sd email黎話兩日內會收到卡

資產申請?
會唔會又出埋啲得$5000信用額嘅咭去撚啲客人

HSBC 批得就唔會呢個數

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎
學生個陣放1M 批兩張卡都十幾萬
批asset 既1/4 好驚俾人偷卡

100萬 轉premier之後係唔同d

我個陣擺60萬 批得5000

係呢 你開戶個陣有冇俾人問d錢邊度黎?
我未有稅單 唔敢開住

得個少少錢驚你洗黑錢咩
印象中無問過

答佢把撚咩
過一排就出黎問點開premier 利申18歲
咁上下 問左幾個月

佢又可以成功攞多次虛榮感
過一排就出黎拎住1M黎J

依家無乜感覺啦 下個月突破2M

號稱30萬月入 下個月突破2m
號稱premier lv既中學生 但唔識點開銀行ac

唔想多講 我開始唔信你

唔係唔識開 而係唔知學生開唔開得到
同埋唔知開戶口會問咩

依家儲埋哂係垃圾中銀ac

我信你有100萬啦 叻
hsbc批卡又幾快,學生上星期三申請白金visa,過兩日打左黎叫我upload多樣野,星期一打去話星期六要旅行趕住用,今日已經sd email黎話兩日內會收到卡

資產申請?

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎

我未有稅單 唔敢開住

得個少少錢驚你洗黑錢咩
印象中無問過

答佢把撚咩
咁上下 問左幾個月

唔想多講 我開始唔信你

同埋唔知開戶口會問咩

我信你有100萬啦 叻

下個月突破200萬再貼黎睇下
有冇人存開AVIOS?

我發覺有某D航點 AVIOS無而AM有 但佢地都係坐國泰同港龍

舉個例 台中/蜆港 我係AVIOS 搜唔到 但AM個網就搜到
AM又係換國泰 AVIOS又係換國泰 唔明點解AM有AVIOS無
定係我唔識搜 ?

強巴你又儲am又儲avios

真係咁多野碌架?

題外話:avios 有效期幾耐?

avios無限期

無野碌架 食飯囉
我大學生 通常就無咩人碌卡架ma
成班人食飯 我咪碌 間中碌卡仲平d

avios主要跟 hsbc promotion

for example 去旅行多5x 一round 300rc
咁啱前2round都旅行緊
我同我條女2張卡 依到加埋已經1200
有2萬4 avios 唔計本身9/4x

同埋百老匯/萬寧 今期 2張卡買曬卷
蝕千6 有6萬avios左右

am就無計 生活上一張vs搞唔掂曬

睇戲買演唱會繳費要flyer
icard用黎拍
scam要黎大額網購
ed局住要存am

REWARDS應該係最易開 但無乜用 5X 係超市 電訊等等
但超市成日都有其他卡優惠 本身15蚊一里 存到下年都未夠數
大新BA唔差 我都用緊 6蚊一里 幾抵玩

資產申請?

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎

我未有稅單 唔敢開住

得個少少錢驚你洗黑錢咩
印象中無問過

答佢把撚咩
咁上下 問左幾個月

唔想多講 我開始唔信你

同埋唔知開戶口會問咩

我信你有100萬啦 叻

你之前好似叫過我貼 我唔記得咗 依家補翻張咋...

答佢把撚咩
咁上下 問左幾個月

唔想多講 我開始唔信你

同埋唔知開戶口會問咩

我信你有100萬啦 叻

真有趣
咪理條on9啦屌

資產申請?

我試過5000
hsbc

hsbc 好大方喎

我未有稅單 唔敢開住

得個少少錢驚你洗黑錢咩
印象中無問過

答佢把撚咩
咁上下 問左幾個月

唔想多講 我開始唔信你

同埋唔知開戶口會問咩

我信你有100萬啦 叻

下個月突破200萬 再貼黎睇下好冇 應承我
有冇人存開AVIOS?

我發覺有某D航點 AVIOS無而AM有 但佢地都係坐國泰同港龍

舉個例 台中/蜆港 我係AVIOS 搜唔到 但AM個網就搜到
AM又係換國泰 AVIOS又係換國泰 唔明點解AM有AVIOS無
定係我唔識搜 ?

強巴你又儲am又儲avios

真係咁多野碌架?

題外話:avios 有效期幾耐?

avios無限期

無野碌架 食飯囉
我大學生 通常就無咩人碌卡架ma
成班人食飯 我咪碌 間中碌卡仲平d

avios主要跟 hsbc promotion

for example 去旅行多5x 一round 300rc
咁啱前2round都旅行緊
我同我條女2張卡 依到加埋已經1200
有2萬4 avios 唔計本身9/4x

同埋百老匯/萬寧 今期 2張卡買曬卷
蝕千6 有6萬avios左右

am就無計 生活上一張vs搞唔掂曬

睇戲買演唱會繳費要flyer
icard用黎拍
scam要黎大額網購
ed局住要存am

REWARDS應該係最易開 但無乜用 5X 係超市 電訊等等
但超市成日都有其他卡優惠 本身15蚊一里 存到下年都未夠數
大新BA唔差 我都用緊 6蚊一里 幾抵玩

我反而覺得6蚊1里好漫長,迎新大新又唔係俾好多額
( Show Blocked User - Bortezomib )
申請完dbs eminent 拎完迎新
黎緊keep 住個個月有萬幾蚊簽 開張sc am 係咪最好
尋日去匯豐開左個戶口,被職員叫揀左個ADVANCE戶口,話一定要申請埋 ADVANCE信用卡, 係咪廢卡黎GA? 好似無迎新推廣既?
諗住黎緊開VS卡, 會唔會因為咁而無左VS卡個迎新GA?
原來中銀卡都係要自己去拎卡

我寄黎

咩一張?申請果陣要我填去邊間分行拎

係囉 好撚煩 申請又要fax or 寄去
唔撚申請了

我申請咗先知要fax or寄去
放棄算
無知一問
Icard 拎黎拍係咩意思?
講緊八達通增值?
無知一問
講緊八達通增值?

Payeave
無知一問 申請緊hsbc visa signature
要交bank statement 比銀行 我遮住晒個saving戶口既transaction 制係留返出糧個行比佢睇 (其他搵野遮住)銀行調唔係有效文件

請問大家平時申請會唔會遮住其他transaction? 會唔會影響批核
icard食得哂網上購物同超市七仔兩邊既
一年可以換到一次台灣來回
無知一問
講緊八達通增值?

MasterCard contactless或者Apple Pay 比錢

唔想多講 我開始唔信你

同埋唔知開戶口會問咩

我信你有100萬啦 叻

中學生都識bortezomib 中學bio 會學multiple myeloma
無知一問 申請緊hsbc visa signature
要交bank statement 比銀行 我遮住晒個saving戶口既transaction 制係留返出糧個行比佢睇 (其他搵野遮住)銀行調唔係有效文件

請問大家平時申請會唔會遮住其他transaction? 會唔會影響批核

你啲錢要擺匯豐先計,張月結單佢出俾你,佢有咩唔知?
HSBC send信黎叫我補交簽名係咪有機會整到VS卡 ?
尋日去匯豐開左個戶口,被職員叫揀左個ADVANCE戶口,話一定要申請埋 ADVANCE信用卡, 係咪廢卡黎GA? 好似無迎新推廣既?
諗住黎緊開VS卡, 會唔會因為咁而無左VS卡個迎新GA?

運籌果張基本上同白金一樣,不過獎賞錢多一年期限,好似係無迎新

如果拎咗運籌果張再開vs,應該係食唔到vs既迎新

佢叫得你開運籌,我假定你放入去既錢唔夠600k,你年薪meet到佢vs個要求?
HSBC send信黎叫我補交簽名係咪有機會整到VS卡 ?

我上次開白金佢都有叫我補簽名,補完兩日後reject
VS卡好靚好想要
VS卡好靚好想要

無咁多人工+現錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞