跪求胰臟癌醫生推介-2

103 回覆
12 Like 1 Dislike
ca19.9 45000
係,正如我爸開局600,最高都係1600,但成23粒腫瘤
但個數太高都係瓜得
45000真係要搞搞佢
第一次四千

每個gem cap療程月 指數接近double一次
從4000開局升11倍,點解個醫生咁都唔轉藥?
抗藥唔轉同冇醫冇分別
老豆打側訓會流鼻血,但打平訓就無野
打平訓比打側訓容易口乾,跟著就訓得唔好
如果訓個陣會流鼻血, 打平係咪只不過倒流冇流出黎?

口乾可以試下帶飛機用個種Mask/ 防鼻寒膠紙合埋個口?

今日覆診,CA19 微升3,去到16,其餘冇事,陳林都冇咩講
佢之前係咪日本醫好過?
番發?
佢都算好勁,17年有事。去到今年
7年已經難得
佢依7年係用錢燒出黎
上黎講下自已屋企人情況
屋企人做唔到惠氏手術,胰臟癌細胞太近大動脈
只有去公立用化療藥物,電療等醫
條友都當賺左,之前2次有cancer都過到,又之後做手術行得走得,依次真係睇佢自己
如果屋企人睇到勿罵
如果你公立,淨係排期都令你同手術無緣
我識病友上年7月確診,10月先手術,但去到10 月已經做唔到,腫瘤大左纏住大動
其實佢已經不斷覆診人士嚟,在公立不停做抽血檢查
半年做一次CT/MRI
發現到有問題已經算快,由發現到咩病,排手術1個月做手術都算快
不過人生嘅野係咁,5年前Cholangiocarcinoma無事,依次當要還
我心態都唔同,同佢生活多一日,咁賺多一日
希望各位珍惜同家人相處
你老豆依家點?上次話電消融刀?
未得,5月中再睇

今日覆診,CA19 由16升上21;但CEA新低,陳林認為冇問題
所有肝腎血指標非常好;體重佢形容估唔到而家竟然可以去到61kg,表示驚嘆
跟住話:你情況好過我好多其他病人好多,唔經唔覺已經醫左半年
下次pet scan 應該係5月中
陳林叫做gym, 玩下1、2 kg 嗰D啞鈴
今日有照肺,氣喘原因同癌無關,係訓得太耐床要練氣
我老豆癌指數高你老豆好多但狀態算幾好
174cm 70kg
之前腳痛口唇爆擦流鼻血
依家又無事
屋企人11月尾公立做完whipple 就返屋企休養,去到2月見手術個邊話切得都乾淨,咁就排咗5月尾見腫瘤科,一路都無咩事行得走得,都食到野雖然量少過術前。

上兩星期突然唔舒服塊面好黃,就call 白車去急症室。

一check 發現轉移去肝 塞咗膽管,要插管掛袋。呢家黃疸都仲好勁,愈來愈虛弱,琴晚佢話想放棄比佢早啲走。

係咪已經趕唔切搵陳淋同轉去私家個邊醫了
唉 我地幾個屋企人太大意掉以輕心咗
你照睇陳林問下有冇得搞
唔啱聽當我發up風.....黃膽太高會好多藥落唔到 變相即係無得醫 你問清楚你屋企人意願同埋有咩事未了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞