跪求胰臟癌醫生推介-2

899 回覆
45 Like 3 Dislike

做決定真係好困難
巴打好番D未, 仲有冇見暈冇力?
當日食完野訓完覺已經好番

頭先下晝4點開始5fu+ 安能得化療
要求佢聞氧
加油 希望你爸爸吉人天相
我已經2晚無訓過
今晚住番酒店,因為真係頂唔順,請了護工

今日化療第二日,冇咩特別,不過下晝照ct,發現成個肝已經擴散得好密,右腎亦都擴散,得番左腎係仍然做嘢,醫生話得3成機會有得挽,隨時今個月都過唔到

除非有奇蹟,如果唔係都係唔得多,nk,car t 都未必有機會用

而家睇下隻化療有冇用,依幾日就知,如果判斷冇用,醫生會安排救護車直出關口

我最遺憾係準備好哂嘅新療法未必用到,用我9筒血做嘅nk 係14號就可以用
我今日睇完ct 又係醫院喊到撕心裂肺,個人好攰但又訓唔到
教你個方法
個心裡面講「我唔眼訓,我唔想訓教」呢兩句,不停重複講唔好停,腦係勁賤格,愈想訓著就愈訓唔到,所以要俾相反指令,好過數綿羊
希望你訓到,休息完先再諗
盡人事聽天命, 世上確有好多事唔係可以自己掌控到,珍惜呢段父子相處嘅時間。

你精神太繃緊, 鬆弛唔到 。可以嘅話試下 靜坐, 可以幫到你放鬆。 或者播啲輕音樂,令自己舒緩一下

加油
可能咁講唔啱聽
但最好早少少搵定舒緩科
放心你爸知你乖仔孝順
加油
可以的話千萬唔好入QE,啲姑娘無論你病情點佢地都冇同情心態度超差
就算行到去廁所,都會綁起個病人逼佢帶尿片唔會煩到佢地

要入就入佛教醫院

另外,呢個時候可能帶佢返教會都真係會有啲安慰 (利申非教徒)
樓主Take care🙏
有時真係睇人
屋企人入QE 都遇過D 差既護士
問多句野好似同佢講粗口咁

但亦都有好既護士, 好耐心答你野

大陸醫院房價好平,三人房$43每日;二人房$60 每日,之前冇位,現在國慶有位,今日轉左去二人房,闊落好多

單人房$800每日,得3間,係俾重症人士如腹膜透析之類病人用

我爸化療後腎功能轉好,但肝紅素依幾日又升一倍,如果去到350 就要入ICU, ICU 一萬每日

嚟緊幾日好重要,而家醫生判斷唔到係化療因素定真係個肝自己升

自己好攰,肚又搞住好唔舒服,睡眠質素得幾個鐘,有時腦入面會突然覺得自己係邊同緊乜
係已經到極限

因為腹水滲漏嚴重,所以而家要用尿片直接吸濕
但肝腎好似穩定左,腹水反而唔會致命
捱到14 號睇下上到nk 之後會點

尋日間酒店,個室外環境好撚極品下
真係好撚輕奢,冇電梯要行5層樓,前台仲問我介唔介意,好在我得一個背包

房入面ok,只係個浴室一冲涼就好大獲,乾濕不分離都唔會近成咁

攜程真係屌你老味
近唔近醫院?
5.1km,搭滴滴12元
不過夜晚先搭
日頭我坐地鐵,行去西麗站7-8 分鐘
我爸個肝紅素升到3字頭,已經去到臨界點,等陣ICU 專家會過嚟會診睇下洗唔洗入去幫個肝做透析,等個肝壓力冇咁大(唔係因危殆就死而入去)
依家點?
ICU 醫生唔建議佢做透祈,話會加速死亡
我哋今晚9點岀深圳灣入屯門醫院
ICU 醫生認為應該只得一星期命
我爸終於要走,我崩潰了
🙏🙏🙏🙏
巴打 辛苦了
係咪等唔到nk 了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞