跪求胰臟癌醫生推介-2

899 回覆
45 Like 3 Dislike
後悔就冇
但個割裂感.......好似自己冇左一部分
明白呢一日會心情非常難過,最近都成日幻想阿媽最後既日子同離開既呢一日會點。

世伯肉體唔再要受皮肉之苦,願佢可以安息,在天之上一定會繼續守護你同媽媽。師兄傷心過後,你真係要比自己休息一下,千萬不要忽略左媽媽。

(我最近因為忙於照顧阿媽,發覺自己忽略左阿爸好多,佢同樣都擔心同要照顧阿媽,身體都差左)
我都同樣搵過陳智仁,但秘書姑娘回覆都係話唔適合,但都講唔清點解唔適合。 阿媽依家肝一粒,淋巴兩粒。我諗緊帶唔帶佢親身見下陳智仁再搏一搏。因為我媽已拒絕再化療善去,頂唔順。。
既然你媽媽放棄化療,咁睇下你會唔會考慮中醫治療,可以睇埋陳智仁幫唔幫你媽媽先再決定,有需要可以之後再留個 tg,我會搵返你
但係再去搵多次陳智仁可能都係失望而回
個陣我老豆做完4 round 5fu 準備做第5round
做之前驗血ca199 由11萬升到33萬
陳林即刻叫我老豆做腹部ct ,除左消化系統差左之外仲話照到少少肺有血栓
即刻call 佢有急症要佢再做肺CT
我老豆係個個point 覺得佢have enough,個癌指數升得太多好絕望所以就決定放棄治療
我媽因為太瘦,拮針好難搵血管,已經由gemzar轉TS-1口服

但TS-1令佢好快肚空空但冇食慾,唔食野又低血糖 (全切胰臟),一日24小時完全冇得訓,每個幾鐘就要食野
Oh 佢咁好做到whipple?
有無飲營養奶呀
200ml 成400幾卡路里個隻

陳林教授是很好的醫生,為了我爸能儘早出殯,在重陽節立即辦好醫生証明

今早11:00 我在仁安直接院出,在殮房我瘋狂痛哭,最後跪低以9個響頭終結與父親在今世的緣份

到12:00 在火葬場到我媽崩潰,想攬住棺材,要三個人才可以拉住她,我媽18歲識我爸,替她遮風擋雨51年,到今日亦告完結

一整年以來最害怕、令我經常喊的場景終須來到,就係襟掣火化,按下去的椎心之痛痛苦得難亦形容

但願和父親來世再做一家人
部機臨床緊,佢只會俾佢本身的病人用

你哋永遠都唔會適合,因為冇人事,只有求到基金會,佢出聲陳智仁先會俾

你得一粒,只要不大於5cm 就可以震碎

我爸成個肝都係,但有基金會出面電幾粒佢都俾
Whipple 做完要唔復發先叫好
否則死得仲快因為身體免疫力已經急跌,一化療血指標已經死得,依樣陳林講嘅
TS-1 口服冇乜用
如果你本身單打一隻gemzar 亦係冇用,大佬至少加隻A(紫衫醇),單用gemzar真係hea 你
33 萬真係好誇,不過我爸最後度750 一樣係死
你可以睇陳智仁,但部機唔會俾你用到
部機完臨床要2年🙈
世伯一路好走
所以我都諗係咪搏多次親身約見陳智仁,搏多個機會

但我媽擴左去肝同淋巴,所以都知道機會渺茫

但做仔既,點都想用盡一切方法
講得冇錯,佢直情係全切唔係whipple

切完都已經confirm左係切唔淨,所以兩個月後已經去左肝同淋巴
因為我媽有其他病,身體好弱,醫生都驚AG佢頂唔住,所以計劃係頭一個月gemzar, 之後第二個月先加A

但做左一個月gemzar, 我媽已經手腫到吊唔到藥,所以轉左TS-1。

但唔知係咪藥物影響,佢每個幾鐘就會肚餓,血糖跌得快,搞到個人好辛苦。
你而家係關鍵點
化療頂唔順,但又未到嚴重,化療唔得代表留hk醫已經冇用

1.擴散不多於3粒,去台灣博重粒子
2.去深大試NK/Car T
巴打保重 和家人享受每天
真呀, 我媽一期做完Whipple 簡直差天共地, 做之前仲有氣力行山做運動
都難怪做完頭個幾日要住ICU
然後食野同行動都等咗大半個月先開始康復
行到路但無以前咁健步如飛同埋快攰咗好多
要全切應該好辛苦
衷心祝福伯友
去台灣中間有咩手續同費用幾多
睇見咁多負評,唔知係好事定壞事了,但就代表有好多井底之蛙盲信西醫。

老實講如果唔信中醫,日日去浸溫泉一定好過化療。
巴打你媽媽做完要唔要每日打胰島素針,會唔會好快肚餓?
深大NK/Car T 要唔要拮針抽好多野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞