跪求胰臟癌醫生推介-2

899 回覆
45 Like 3 Dislike
既然如此 點解唔等埋nk
Nk 起碼仲有一線生機
公立混亂又冇尊嚴
好彩你有能力可以帶走爸爸
希望係仁安寧靜啲舒服啲
公立等死會係另一個地方住,好似任你探?

利伸有親戚住過
其實經濟同晴報係同一個老細
屯門出名恐怖

早尾幾日睇你同屋企人心態,
如果想舒服走可以考慮俾嗎啡,
但真係預咗醒唔返,
有乜野想講要講晒先
等唔到14 號,肝功能不停差
乜都冇講冇做

尋日一點轉到仁安
教授話都好差下,不過睇到空間救,等於一個0分學生可以救到變20分
不過半夜要轉房,由二人房轉隔離房,我都入埋去瞓,每晚$2680,好甘
今日凌晨4點開始咳血吐血,教授已經知道,但都只可以打止嘔止痛針
情況非常壞
買飯路過

吐血等 可能上消化道出血(末期其中症狀)

以下比喻可能較貼切:
你父親就係50km/h 行緊去終點, 睇吓有冇方法令到速度減慢去 30 20 10就可能,但係仍然向前行緊

想停車甚至入後波就….. 畢竟體內癌細胞已經失控 冇任何治療方案可以急速逆轉

最緊要病人舒舒服服吧
個肝唔好會凝唔到血....應該內出血緊
醫生話應該得番幾日至一星期命,因為肝紅素已經升到4百幾,好快會陷入肝昏迷,而仁安醫院將會係終結之地,因為不建議再回家或去善寧

巴打,加油、振作!
我好明呢種感受
你已經做得好好
下世要再做返世伯個仔
繼續報恩
樓主加油
要俾你爸爸放心
等佢知道你會好好照顧自己
唔使佢擔心
巴打要做都做左
盡力就好
等你老豆安安心心走先係最重要
我媽剛才下晝嚟左,我哋一家三口已經好好講哂要講嘅嘢,之後我爸一直瞓,直到半小時前佢瞓醒,佢突然話自己係依間醫院老闆,叫我叫D護士唔準郁佢身體、唔準打針,已經開始神智不清,護士話佢肝中毒已經開始上腦

我估唔到會發生D咁嘅事,係前所未有咁令人難以接受,佢個人好精神,亦知我同佢自己叫咩名

真係好心痛😭
巴打,fb都見你post,我睇到都好心痛
辛苦你了

係時候要學識放手,肝中毒起碼冇痛楚咁走

Take care
你作為仔既, 已經做盡.

希望家父可以舒舒服服.
爸打保重,同媽媽互相照顧

你既post一直都幫左好多同情況既人

爸爸一直都有你喺身邊,你已經盡晒力,問心無悔了
樓主盡咗力就得了,呢幾日好好陪下爸爸,其實每個病人最後都會行到呢一步,我哋只能夠去接受
巴打,絕對明白你的心情!不過我們同家人只係暫別,爸爸只係繼續做返他以前的責任,做家裏的擋箭牌,只係先行一步開拓新環境來等待我們。日後必重聚!振作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞