跪求胰臟癌醫生推介-2

899 回覆
45 Like 3 Dislike
Uncle 只係去左個冇病痛嘅地方守護你地
節哀順變 保重
RIP
節哀

上天創造癌症玩鳩世人
加油ching 唔好咁傷心
睇晒個post ,巴打真係個好仔,盡心盡力,如果無錢,生胰臟癌就要等死?
無錢就中醫,有錢都係中醫,但唔好搵錯d開清熱解毒藥嘅中醫,睇呢d仲慘過化療
癌症叫人睇中醫
又係井底之蛙😄😄
有無介紹一下?
屋企人做唔到化療, 之前睇過一排
唔係好得, 疴到七彩
你係睇過中醫?可以留低tg討論下
睇過, 去廣華個度睇
覆左兩次診
有需要可以留tg,send 藥方俾我睇下係咪清熱藥
睇到眼濕濕

令我更要真珍同父母既相處時間

加油!
珍惜*
樓主最近點,心情有冇好d
保重呀巴打
睇返少少po, 阿爸有你呢個仔唔話得
照顧好媽咪
尋日再返仁安找數+交低我爸張身份証
我已經揾左殯儀,佢今朝會上去拎埋所有火葬、醫生証明文件
陳林尋日朝早寫錯我爸醫生証明上面個名,佢好好人,下晝返去即刻改,所以係殯儀上仁安拎

我一方面有一種重壓之下釋放的放鬆感,一直以來我係fb同依度講求醫,主要係想減壓,俾資料幫到人只係副產物,但直到尋日我先真正覺得好放鬆

依一年我愈嚟愈夜瞓,近排係5:30先瞓,因為我爸一到夜晚狀態就好差要睇住,長期夜瞓令我自己都好差,尤其腸胃,肛門位成日好痕 (深大中醫開左藥止到,非痔瘡) ,尋晚我終於可以早瞓,8點起身,覺得真係精神

但另一方面我同時覺得好痛苦,我本身間屋1000呎4房,3個人住已經有多,而家剩2個人,睇住我爸間空房忍唔住又喊

今日6點左右我醒過,聽到我媽係走廊我爸房門前喊,我好心哽但無所作為,因為我自己都係同一感受

我唔知點渡過依個困難期,我好怕我媽捱唔過好快會跟我爸走
節哀順便
好好生活
無錢生胰臟癌就要等死

唔係等死,係速死
1期無錢變4期,本來有得醫(可以手術)變冇
好似我爸開局4期就2-4個月,洗左百幾萬就1年
樓主同伯母都要保重,同埋好多謝你呢年黎既分享
take care bro
胰臟癌就算有錢都唔會生存到好耐,呢個癌好難發現,多數搵到末期,師兄節哀順變。
Rip 🙏🏻🙏🏻
我爸臨死前一日仲問我:陳林係咪冇方法?唔醫了?我聽到真係心如刀割,以普通人嘅途徑我已經搵到盡,我真係盡哂力,無奈我哋唔係富豪,搵唔到再新嘅方法,而香港醫療上係一個好落後嘅地方,只有電同化2種方法

我哋深圳隔離床嗰個都係胰臟癌擴散兼復發,化療失效後再用car T, 已經用左成年成功左,所以我真係好唔甘心,尤其我爸car T MSLN 表達率好高,所以陳林係9-21 覆診後叫我哋即刻上深圳做car T

我爸為左我同我媽真係好唔捨得死,無奈個天真係一分僥𢔛唔俾機會我哋
好感動 樓主保重節哀
希望留低既經歷可以幫到更多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞