[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
普通裝飯有咩咁特別 一定要跟咩杏子媽媽買加出個story
第一次留言 完全比佢走火入魔式post 正常人唔會post既野嚇親
身邊既人有冇覺得佢痴痴地線
屌,佢呢個嘢又好實用咩
其實個仔鐘意唔買都無問題
一係就連自己都係極簡主義
依家佢話人哋d嘢唔實用
自己買嘢就好實用
個仔真係好慘
笑死我
幾時食粥用浪口嘜
陰公
兩個仔正常都買比佢哋開心下
佢真係要實用買兩個米色兜比佢地就算
仲要話900yen唔算平
要極簡生活就咪鬼生
仲要生兩件
我隻貓個碗都色彩繽紛過佢
3300 yen 大貴
好耐無見喇各位,動盪咗幾個月終於settle好
無上一排連登追返呢兩三個post真係好震驚,好似有精神病咁重複買相同嘅嘢,買咁多廚具、靈堂風裝備⋯其實呢D唔會附送廚藝架喎
佢嘅comment都幾辭窮,出現得最多就係「好好用」,買把萬用剪,問姐姐好唔好用,唔通姐姐會答你垃圾咩,鋼水好刀鋒細長呢D都唔講,煎蛋模又係,牌都未剪就話好好用
去日本買Pyrex唔買Hario量杯真係未曾試過用爛,點解咁多嘢喺蝦乾手上咁容易用爛⋯鉸剪又崩、量杯又爛、角仔⋯
分享咗咁多裝備,角仔除咗隻匙羹同埋個碟好似無其他收穫買架車仔都好丫
好耐冇睇post追咗幾頁都唔見有細路仔衫
“淨係想買下細路仔衫” 原來得個想字
我而家真係信佢有精神病
暫時睇咗咁多戰利品story
得車車餐盤係我覺得蝦嬸最需要買嘅
其他嘢係任何一個師奶
或者係我丫媽呢啲老人家都會話”超呢啲香港咪有
知佢自我中心又雙重標準,但咁離譜真係大癲
其實我今日喺蝦乾最愛既無印都見到玻璃量杯
特登喺日本買,係咪on9
一陣山長水遠拎到返嚟碎左就搞笑

其實呢個隻pan 都唔等洗
有幾執著要煎圓蛋
蝦呀蝦, 好想睇下你會煮乜野好野比大角食
Btw 大角有濕疹其實食蛋都唔係咁好
佢鐘意(懶)整齊,(懶)簡約,蝦肉色,北歐風靈堂風...
都無所謂,佢自己所有物品走呢個路線無人理
但唔好燒埋個仔果疊好嘛?為左堅持佢所謂嘅minimalism/無印風,強制要個仔嘅物品,玩具,食物都要走呢個路線唔準角仔擁任何色彩繽紛嘅嘢破壞佢間屋嘅裝修style真心痴西線世一自私老母
扮撚晒生活態度專家,最基本嘅阿媽本份完全無盡到,仲咁自豪share d多西餘廚具.....畀你搜羅到全世界最撚勁最實用嘅架餐又點?應該放心思嘅地方又唔撚放

成日話好多網民問佢乜乜乜,想睇物物物,希望只係蝦自己幻想出黎,如果唔係呢班網民都係痴西線
我覺得佢根本就係自己想買嘅前就諗千萬個藉口
唔捨得買俾個仔就一句「唔實用」就搞掂唔洗買
我覺得佢根本就係自己想買嘅就諗千萬個藉口
唔捨得買俾個仔一句「唔實用」就搞掂唔洗買
因為冇個靚模所以唔整
on9蛋模實用
車車餐盤唔實用
想扮錫個仔但又露底
冇人想知你d濕鳩架生呀
CLS老母當之無愧
佢執着埋呢啲位真係好好笑
佢係真係抵比人屌 過百post唔係冇原因
自己啲垃圾裝備就買買買
仔既就唔實用
做老母最開心唔係見到啲仔開心 食得肥肥白白?
白哂哂碟有幾實用?見到都唔開胃
仲有個啲乜柒瘦肉片瓜麵 冇營養
生仔尿片都唔實用喎一日幾塊 咪撚生啦屌

呢啲冇得賴原生家庭
根本係佢閪 自撚私
自己知咪算囉 話哂比大家知搏屌
咁撚蠢都有 仲以為自己好精明 多左啦
收皮啦咪撚再諗住出返黎
真係睇到好撚嬲
下 邊個想睇😂係咪諗多咗
邊個會欣賞😂😂😂究竟有乜特別?
屌佢咁樣擺完枱再插落飯煲掂啲飯咪一撚樣
蝦乾都幾勤力 mon post
每一個回覆都有一個負皮
好心你啦
去個日本旅行買少少家品
都要出 n 個story 扮專家介紹
俾人督到缺點果下柒呀麻
即刻諗起蝦同可憐的大細角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞