[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
咁慳為咩呢
阿角去到日本都係玩公園
連迪士尼都冇得去

好難頂嘅正能量有無反省過點解搞成咁
阿角究竟平時嘅生活係點樣過
K1都就黎讀完,平時都係自己上堂架啦,離開父母覺得無安全感?其實每一種職業都有得近距離隔住塊玻璃睇架喎
離開屋企又竟然會不安,係唔係太少出街所致呀?
香港都大把呢D獨立參與嘅職業遊戲畀小朋友玩,甚至可以去半日unaccompanied day camp喇!
睇黎阿角係一次都無去過
阿角仲戴緊口罩?

睇佢啲看圖作故仔,真係虛偽到不得了
個兩張自拍,唔係好認到係佢
我就唔識湊仔啦
不過小朋友三歲見到鐘意嘅嘢正常反應唔係應該喪癲咁玩?
又會諗想返屋企 又會諗語言不通(雖然我覺得係蝦姐幻想嘅原因)
呢個年紀驚青到咁 蝦姐真係要比多啲心機改善下個仔喎
雖然每個人性格唔同有內向有外向
但係無父母陪就驚到堅決要走
有可能真係細個困係房太多同平時太多留係屋企
有follow開一個asd媽媽fb,佢個小朋友當初第一次去旅行都係不安,又係要喺陌生環境到瞓幾日
不過人哋媽媽係有方法同小朋友一齊面對,甚至而家嗰個小朋友已經好鍾意去旅行
牙蝦除咗識喺ig打幾段飛機文之外有冇做過實際行動
睇到好心up
角仔同盲明啲衫 好似制服咁好恐怖….
藍衫米褲
洗一對小朋友餐具 要用手套 要間房有升盤…
人都癲
日本係好多餐廳唔招待小朋友
但招待得 有冇兒童餐都唔重要啦
冇咪食下大人嘢囉
同埋唔好講日本啦
我又想知邊到兒童餐係貴過大人餐囉
平啲都拎出嚟講
唔係免費嘅話 大角應該冇得去
會唔會真係太經常留屋企
學前無去分離班,阿媽陀細佬足不出戶(記得阿蝦話想要一個寧靜嘅孕期)大個左需要社交唔約朋友仔同學仔去玩,放學即衝返屋企,周末唔多出去,就算出都只有一家三口行動,玩嘅野又唔夠多元化,好似黎黎去去得政府兒童遊戲室,圖書館,公園,海洋公園
下次買新pan嘅時候就會打返呢句
但會話好難用
同酸黃一樣
佢啲stereotype好勁好恐怖
男仔要玩車 中意藍色 女仔粉紅色
呢個年代黎講佢都好封建
如果某一日 大角同蝦乾講鍾意Babies會唔會脫離母子關係㗎
每個小朋友唔同,k1 仲細會唔想玩都正常
隔住個mon都feel到佢語氣西
依加差在未講出黎咋嘛阿角係屋企既待遇仲衰過陌生人
去日本去到有抗拒 恐懼 真係好慘
可能係 同埋係唔係真係冇得陪玩
似乎做唔足功課喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞