[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
細路仔咁快大 邊化算呀
你哋都係想睇呢啲啫
語氣西到呢
好似真係「好多人」追問佢咁
我想睇下你帶個仔去邊度玩
呢度好多人想個角仔去左邊玩呀
係囉係囉
有無去下東京迪士尼/team lab/KidZania/水族館咁呀??
一家四口但只買兩隻同款匙羹
我又諗起佢之前$12蚊店叉仔都要抽
好撚柒
好耐無睇蝦乾 人果然只會老唔會變
呢幾個stories又一次充分表達蝦乾到底幾自我中心
邊有人一家大細去旅行會安排家具店做重點遊
講緊你個大仔第一次去旅行 仲要去日本都唔去D親子地方/比小朋友玩
定係蝦乾貫徹屎波架餐多既性格 洗左明哥去湊仔 自己就行日本上海街

佢同酸黃都係典型生仔要考牌個D人 個格又西又怨婦 唔通呢類型 beggar係香港特別韾香

蝦快啲睇吓。。
佢想點
又推薦大家去話重頭戲
然後又話自己乜都無買
咁推薦黎把撚
其實要有幾弱智同餓女先會吼呢類港女
https://www.threads.net/@smallhandcook/post/C4HWIDaP7xD
幫你報返條link

睇咗啲媽媽留言都話睇完即刻捨棄本身訂咗/買咗大地色系玩具
相反蝦乾就......
真係唔係想吹奏其他KOL

但係見人地去日本,蝦去日本
成件事完全兩回事

人地靚太去日本,拍條出嚟飲飲食食都有野睇。
或者一打二去日本唔出片,都係IG出story 出 post。
人地啲野係真係有內容可以睇。

但係蝦啲story,景點又無,旅行資訊又無,紀念性又無,淨係得啲怨言。

真係連平凡師奶嘅家庭出遊post 都好睇過蝦啲post
見到啲朋友po,真係有行程參考價值,有計傾到。

蝦啲po...係俾我哋忠粉傾偈囉
明思又係去日本,一打二
買左勁多戰利品比仔女蝦就狂影架餐
角仔有冇野買到番黎香港
呢啲野網上訂ship返香港就算啦
去旅行都淨係買呢啲嘢?
佢煮黎煮去都係嗰啲嘢,無技巧可言
買咁多廚具餐具把撚
唔好諗住建設一個買廚具撚既人設就會有人以為係好媽媽
同酸黃帶細女去日本但行名店 同出一轍
影完廚具大合照仲要逐樣再影再出story
佢個旅行到底有幾空虛
量杯其實點樣可以用爛?
阿媽個Ikea 用咗十年都未爛喎??!!

同埋量杯用嚟裝下水/奶咁,唔使下下入洗碗機嘛~
搵野去justify 你買玻璃量杯都用下腦啦

寄裝行李包量杯返香港,浪費位又驚掟爛
係襯紙水買野shopping ,都買啲cp 值高啲嘅野啦。買多兩套衫俾個仔仲好啦。
大角遲緩左好耐啦
細角正常咪得囉
喺日本抬兩個玻璃量杯返香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞