[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
[Alice HaHa]因開網店賣淘寶餐具及虐待蝦佳而被追擊嘅倒米災星蝦乾-AKA怨婦界KOL

變成 [Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL

近況

是旦啦頂你個肺絲打
時運高,有幸係13/3/2023 仁安醫院撞見到蝦乾抱細仔出院

蝦乾係2/4/2023親自報喜

呀角返緊LH N班,大家發現蝦乾買淘寶水珠畀角仔玩,同帶角仔去水塘玩全部為左做功課。

而明哥就俾大貓layoff 咗,目前未知係待業中定有新工。

懶人包 TLDR

By 做到先得㗎 絲打

首先係做KOL毫無道德
為接廣告/sponsor 不擇手段
水人買產品
未生就賣尿片廣告
生左食緊人奶就飲寫明不適合哺乳時期花茶,仲要賣廣告

然後臨生仔先黎搞網店
以幾十倍價錢賣淘寶老翻cutipol 餐具
自己就用正貨
仲要為左賣貨而踩正貨話自己老翻仲好用

最後就係最嚴重既虐兒(同佢老公一齊虐)
生個仔出黎唔餵奶(初生得一日四餐)
個仔喊到拆天完全若無其事
初生已經掉佢入黑房訓覺
喊起碼15分鐘先入去睇佢
仲要話佢喊到咁上下就自己訓著(因為喊到攰同餓冇力就訓)
幫初生仔沖涼完全當個仔公仔咁舞(有片)
明顯知個仔肚餓都唔餵
仲要錯哂手法沖涼(搞到個仔勁驚)
沖完仲要話同佢練頸,仆轉佢頭向下貼住床咁練
明明個仔仲太細唔啱練

除此之外平日淨係搵個仔打卡
根本唔會點抱個仔
搞到個頭訓到扁哂(你睇佢ig同個仔影相係綁個仔係張櫈度,自己就扮靚靚影相,好似個仔有病毒咁抱都唔抱)
玩具又唔買俾個仔,成屋淘寶有毒傢俬

除左玩具,佢連衫褲都少買俾個仔
個仔冬天就露髀
有濕疹就照開暖氣

個仔有濕疹就淨係搽類固醇
唔搵下啲天然方法(明明自己賣過cetaphil 廣告)

為左打卡喝個仔拍手,拍完一啲鼓勵都冇
個仔拍完即頹左

根本唔係為養育一個人而生
係當佢馬戲團表演咁

個仔由2-3個月到而家就呆呆滯滯長期懷疑人生sad樣

2023 更新金剛棒

二仔2023/3/13 出世啦 4人大家庭
有受薪maid 繼續怨天怨地

中間又想復出 搞團購label 貼紙機
LM
Lm
Lm
其實我唔係好識,但細路仔啲野唔係應該要顏色鮮艷啲嘅咩,等個細路仔可以認下最大路嘅顏色?

大細角再慘啲,啲裝備又係靈堂色系,連食物都係...
我以為成張相tune 左顏色
如果當年大角食到咁唔知會出幾多個批鬥放負閪語氣story
Lm
嘩 二角肥過大角咁大 偏心到呢~
由大角出世未爆100 post已經提出好多次。
不過蝦乾可能色盲,睇唔到色,所以揀嚟揀去得呢d

個癲9老母收起部份玩具,要一星期先轉一次款。
好明顯有肉地好多
睇到煲湯真係忍唔住要留言
個仔想飲就煲囉
如果貴就買返d平料,但無問題架
呢d又唔係飲一次就一定有效
佢咁講我真係寧願佢唔好煲喇
又話要食哂d料又話好貴
諗起都覺得煩,明明煮飯畀屋企人食係愛嚟
唔知做乜佢就講到好似得佢一個女人會做咁
點會想令自己小朋友失望架,好慘呀屌
正常做人老豆老母 自己唔食都會俾晒仔女食
大佬 佢哋又唔係窮 但成日做埋啲嘢都好寒酸
蝦乾把口真係臭到無一個story係正常 講嘢好刻薄
第時大細角有女朋友要娶老婆
一定會俾呢個刻薄老母/奶奶影響到關係
或者嚇走啲女仔 頂唔順呢條八婆老母
一家人乜都講錢真係好乞人憎
希望大角心靈夠強大
佢兩個完全係年少日記咁
都真係未見過有呀媽會咁樣刻個仔
我隻貓鐘意食蝦 我都會自己食少幾隻 比佢食多幾隻
蝦乾你如果全家都有咳未清
飲一日湯係唔會好返

好心你睇醫生
屌仲有佢本原生家題問題書
佢就日日拎呢樣嘢去合理化自己衰格
原生家庭確實係影響深遠
但佢好似拎嚟做藉口咁,乜都無改過
得把口講,叫佢留定本書畀兩個仔睇
兩個仔大個會有用
煲個湯都可以搵位西個仔,係蝦乾先做得到

個仔鐘意飲湯,正常阿媽都係開心,然後拿拿臨追加材料再煲俾個仔!

燉湯係少水,精華唔夠大碗,但唔係西個仔囉

但成個po睇到嘅重點係自私only
阿蝦對大角 林知行真係好刻薄,痴線阿媽
真心 雖然佢出世就冇媽媽係有啲慘 但睇返佢中學嗰陣寫啲blog 呀爸呀哥對佢都幾好 唔係大富大貴生活但佢想要嘅嘢都會買比佢
但佢就成日拎原生家庭差呢樣嘢嚟講
根本佢就有問題
就算原生家庭唔好,正因為缺少愛,好多人反而會俾更多愛自己下一代
佢根本就格衰,自私自利但又傳統,唔適合生仔又偏偏要生兩件,湊小朋友需要錢又需要愛,佢兩樣都無,所以咪日怨夜怨
祝佢今日點對個仔,佢老咗點樣受返
佢翻唔到身唔係無原因
至弊佢原生家庭根本冇佢講得咁有問題
屋企就算唔富裕都盡力提供佢想要嘅嘢
爸爸同哥哥對佢都唔差 又有興趣班上 佢好似學過跳舞(?)
你可以話佢唔富裕所以眼界狹窄同下下講錢
不過凡事怨言唔識感恩呢樣絕對係個人問題
以前就怨婆婆煮餸麻麻 唔諗下其實婆婆唔係老奉照顧佢
下下都其他人錯唔自我反省
even個仔係受害者都係個仔錯
佢真心係累下一代嘅痴線老母
湯料用左$5xx,點解唔用$5xx睇醫生睇好佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞