[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
隔左一排又番黎睇下
陰功佢地食啲野仲衰過我係美食沙漠食嘅野
可能真係有人收到嘅,但收完返到屋企就掉咗
然後又覆蝦乾好好食令佢充滿自信

不過可信性都幾低,佢都唔湊大角返學放學何嚟送麵包畀同學
愈睇愈覺得佢癲 。
已經住市區,當你嫌附近街市遠,行一陣都到奧海城二期有間好大既marketplace。
唔知以為佢係外國住,要買定一星期肉量 。
好心啦,街市收鋪都知自己D肉隔左夜唔值錢,會平價賣左佢 。佢用正價買堆新鮮肉,將佢變成唔新鮮既所謂真空雪藏肉 。咁不如直接買急凍肉,人地起碼速凍處理,好過佢呢D亂咁黎!
最好野係佢以為自己好威!
打少陣卡都夠佢落超市買轉靚肉比自己一家大細啦 。
可能佢真係臨收工時段去買,朝早去街市大貴
蝦真係ON9 唔講人地家長比唔比自己小朋友食
但整比小朋友食整斑斕蛋黃味
小朋友緊係中意食多朱古力味/有D果乾既包架啦
真呀
正常見到玩食物玩到咁都會順手教育下啦
邊有可能咁
似山區啲放養細路仔
斑蘭奶皇味真係好撚偏
蝦乾應該對自己好滿意,今次又唔知用左幾多塊斑蘭葉提煉精華
但無諗過小朋友係完全無興
懶西嘅話
其實依家online買都即日有啦
雪到啲肉啲魚梅曬
仲要雪/解凍過程入面有機會細菌感染個啲
好撚聰明
真心有朋友住到好偏僻都唔會咁買肉啦
邊有可能一次買一星期on99
係都要打爆晒個雪櫃
覺得佢應該物資貧乏
所以大個咗 心理唔平衡
咩都要買好多打爆晒間屋先有安全感

所以極度懷疑佢係吹水
同埋斑蘭味有啲大人都唔鍾意
有心share點會整呢啲味
仲未計而家呢代小朋友容易有allergy
奶又未必得 麵粉又未必得
又唔知你整包過程有冇掂到堅果
我係人哋老母真係扔咗佢算
佢似行BLW
但啲人BLW係會俾啲拎得起嘅嘢食啲小朋友食
又可以練埋手仔肌肉
米線真係on9至極
莫講用手 大人用筷子夾都跣啦
海鮮唔係即日買即日食架咩

豬肉最多咪擺一日
我作為在職媽媽都係放工日日買餸

今年生咗小朋友 睇多咗相關資料 再睇返蝦乾 真係覺得佢嘅育兒方法好唔科學又唔人道
早排HKTVMALL 個個地鐵站都sell緊個幫手買新鮮送既平台,講真雙職家庭都寧願放工買送食新鮮嘢啦;再唔係食現成送都新鮮過佢d食材

仲晒命一星期買一次送,full time mum+有工人姐姐,越講就越尷尬
蝦乾原本係想曬命個新雪櫃有個真空格,點知畀班螞蟻話佢懶
但以一個無野做全日me time嘅ftm嚟講,佢真係懶到出汁
明明佢根本就唔覆dm 嘅 扮咩覆唔切😂
可能係無其他野食可以揀
太餓就屎都食得落咁囉
可能為咗打卡, 話比我地知有買肉
佢啲肉又唔係醃 一次買咁多唔知做乜
人地話自己好忙要搓麵包
佢上一段就話未食就唔好洗,啲肉會霉
下一段就話佢買完豬肉返嚟會洗完先再處理
咁即係洗定唔洗?
我媽一直都係ftm,都係每日煮三餐,係日日都落街買餸
覺得蝦乾好有潛質開大陸餐廳,賣殭屍肉
做錢大媽代言人
其實喺香港買餸咁方便
有個真空格有乜好曬
鮮魚都雪幾日先食 好撚癲
香港地落街咁方便就應該食幾多買幾多啦
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞