[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
不如佢成屋轉不銹鋼算啦監獄風
監獄風
好地獄好正!!
本身有,Mandy英國讀書架
其實佢做乜鬼....好興奮咁專家上身 介紹一堆自以為好正嘅廚具...
睇到好尷尬......
隻不銹鋼匙羹睇到R晒頭,香港冇咩?一早有科學瓷整嘅兒童湯匙,打唔爛咬唔爛仲要大大聲話畀人知阿仔咬匙羹咬到爛晒食飯食到好灰究竟角仔呢三年幾係點樣過.....
最頂癮係讚到隻羹天上有地下無,
最尾嘅point係:會辣嘴

佢持續製造意外害死個仔
最癲係去日本剩係買呢啲仲要搵到寶咁
買玻璃量杯真係cls 又易爛又重
平時上網買飽佢咪得
使乜帶晒成家親眼去睇廚具
正常緊係做啲日本當地先做到既野 例如公園 動物園 睇櫻花 坐水陸2用船 睇高達咁
仲要幾件廚房野出左幾個story逐一介紹
不銹鋼匙畀小朋友食野真係好癲
膠羹都咬得爛咪好鬼大力
一係大力
一係慣性持續咬
兩者都唔正常
唔教個仔之餘仲要大大聲話俾人聽

繼續帶大家廚具tour睇黎樣樣戰利品都係架餐
真心好癲

過多2日係未會介紹日本100YEN 店~好多平野買?
一日到黑都無錯無錯邊個同緊你對話啊
挑剔會會長
專門挑啲靠害嘅嘢比個仔
小朋友用呢啲最好
又色彩鮮艷有公仔又唔會辣嘴
但挑剔會會長要特登用不銹剛無公仔會辣嘴嘅匙羹比個仔點睇不銹剛匙羹都係比成人唔係比兒童啦

自己蒸魚啲碟又唔用不銹鋼喎,可能又驚影響到個文青風色系
以為介紹有咩特別廚具
點知係量杯,匙羹
對個仔嘅成長有咁著緊同對頭型有咁挑剔嘅話就好喇
請問林家一年食唔食到一次煎蛋
大家競猜一下蝦佳究竟喺日本有冇去過公園/其他岩兒童玩嘅地方

係香港又係行無印,喪買架餐
去日本又係咁可以慳番唔洗旅行都得
行程一鳩樣

影下行日本超市都冇你咁悶
見有小朋友嘅朋友去旅行一定去迪士尼
playhouse, 戶外公園呢啲地方玩
一係就掃好多小朋友嘢
唔係有角仔 盲明應該唔會同蝦乾兩個人去
暫時只見角仔行程係上海街同muji
追左幾個post
角仔真係好慘
個頭型咁就一世
喺屋企肉都冇得食
屋企人多嘅話唔係應該直接買一個pan有四個圓形嗰隻咩?
仲要喺無印買嘅本身香港有
就算香港貴啲,抬番嚟都要成本喇
老母仲要買不鏽鋼匙羹比佢食湯麵
屋企人多,但有份食蛋嘅人唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞