[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
唔好講FTM
我做文職都冇幾可用到筆
都係一枝原子筆走天涯
真心覺得佢一次都冇用過就賣
留返d盒扮全新
其實佢明唔明小朋友心態?
整小朋友蛋糕冇乜顏色冇乜生果(直頭冇)
D奶凍啃唔啃親一個大問題,二來大部份小朋友會撩晒呢類質感既嘢出嚟,個蛋糕係自high唔係整比仔仔
小朋友先至做選擇..
但做你嘅小朋友連擇都冇得擇
如果佢老友Mandy見到可唔可以訂造一個名牌送俾佢
老公得一個兜裝手掣,一部ps5,一盒board game
兒子得一箱玩具(長期櫃頂)
佢自己大把空間用喎駛乜擔心
個蛋糕主要係畀蝦乾拎嚟自high
大細角食唔食到唔係重點
買咁多煲煲餐餐都唔捨得煲鷓鴣湯比個仔飲
屌佢老母睇到好嬲 好想煲一煲足料嘅湯比角仔飲
車車餐盤又唔比買 個濕鳩老母又唔比餐正常嘅飯佢食
角仔係14/6/2020啊
使乜整咁靚比角仔
生濕疹 係饅頭算啦
開始唔明佢做緊乜
煮野食 又唔見佢煮到天地龍鳳
焗爐都見佢有用
小朋友啲玩具食用一係收埋哂一係唔實用 總之唔比多
但佢就買埋好多野比自己
字 又唔係寫得好靚
見佢煮埋啲餸都係白哂哂白烚麵比大角
仲未計有姐姐(佢話)
又不斷share 買左咩 其實係做緊咩野
買煲KOL
痴撚線開餐廳都冇咁多個煲同鑊
我自己本身有睇開台灣啲極簡youtuber
其實佢好明顯跟緊人哋極簡做法
(玩具唔會放晒出嚟,間中先換吓,等小朋友有新鮮感
唔會亂買嘢俾小朋友,諗清諗楚先買
屋企係大地色系 冇乜雜物)

但人哋係大人自己都做到極簡
蝦就淨係迫小朋友要極簡,佢自己就亂買嘢
同埋只係人哋只係物品上極簡,但會帶小朋友參與好多活動,
蝦屋企又乜都冇得玩,又唔多出街
想像唔到小朋友喺屋企有咩可以做

重點係,人哋極簡係為咗想小朋友有個整齊企理嘅成長環境
唔想小朋友喺亂七八糟嘅屋企生活
而蝦嘅極簡只係為咗滿足佢自己要成家就佢一個
自我中心嘅人真係好恐怖

原本只係食花生心態睇呢個po
但愈睇愈覺得佢真係痴線小朋友好可憐
生活上值得po嘅得返呢啲死物
之前幾年都過得唔開心咩?
係咪我太敏感 點解細角個牌有兩個心心而大角正係得英文名同生日快樂
佢ig唔見左個聯絡電話既?
唔係你敏感 係人哋呀媽擺明偏心
講到岀口 做到岀面
偏心到出晒面 佢印象中佢好似冇同大角講過多謝愛你 仲讚細角小天使好好湊 完全係攻擊緊大角呢隻野又難湊又唔可愛 大角好撚慘
係咪大角出世以黎第一次見到張枱咁多野食 仲要係因為細佬生日先咁豐富 希望佢懂事之後唔會好唔開心
細佬個頭都好似唔多掂。。。。
sor ar~知行~EE 記錯你生日
自膠一個

過氣絲你一講饅頭
我又記得知行BB 時嘅左饅頭右方包
啱啱又發現原來條Happy Birthday 延續性好高

原來佢個節儉係依啲位
咁睇黎蛋糕塊過膠牌都會年年延續
真係CLS 又買幾十個煲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞