[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
係咪on9
香港aeon都大把野啱c9行啦
洗咩特登講aeonmall
鬼唔知阿媽係女人
讚美一個飯勺好靚嘅人⋯佢個腦袋係諗緊咩

喂喂蝦乾,呢個仲靚,又唔會掂到張枱,$12,日本製,可以手刀去入貨,買咗可以出多兩個story @daiso #自費
日本明明勁多靚小朋友衫買,但蝦只係去cheap cheap西松屋 得意𠴱d衫得細角份,大角冇,真係偏心到出哂面
即棄個啲就話用一次姐但唔係即棄點會唔實用
又係杏色褲
印象中除咗呢個佢仲買過幾個飯殻 但想講而家買電飯煲送嘅飯殼都係棟得起 唔明點解要特登去日本買
300零円一件衫都唔揀多幾件colorful d嘅比兩個仔
返到香港咁貴 呢d刻薄老母更加唔會買
有錢寧願買多個LC煲 都唔會對個仔好
香港Aeon有類似囉...用緊幾年
咪係囉!
去akachan ,一定係一大袋野走,水樽/奶樽配件/玩具/衫/零食....
結果佢買兩個碟
大仔濕疹咁勁仲隊佢食咁多白飯
嫌佢唔夠辛苦 正仆街老母
西松屋同Aeon香港都有
好心就咪撚share
去得日本就緊係買啲香港無/平一大截嘅嘢
講真西松同aeon係香港已經平到爛
仲要帶埋大角去都無俾佢揀衫咁
佢真係痴撚線

分分鐘佢個幾日都係自己me time買廢物
盲明同大角係舖頭出面鳩等佢

痴撚線老母幫大家group番左特登搭飛機帶番黎既架餐tour
其實佢有冇煮開飯⋯
把較剪睇落都唔太似廚房剪
你話裁縫剪就似
同埋好似好危險有冇需要把較剪頭咁尖
大人用都要小心
又唔用腦買完空運到港用完一次就彈
咁請問仲實唔實用?
佢既野買錯就得 佢雞肋就得
仔既諗都唔使諗一句唔實用就行走
咁你影黎post story做乜
仲扮育兒專家扮廚神?露哂饀喎大佬
較剪個幾個story del左條友on99
最後得返個靚字 (佢覺得)
好用我覺得係3m把廚剪唔係呢把
唔會彈啦, 你覺得佢用到好多次咩
所以好明顯佢根本唔係煮開飯既人+ 膚淺. 咩都睇外表而行.
買埋成堆架生, 買個時讚到天上有地下冇.
轉個頭就痴左線咁踩件野點唔好咩缺點.
但同樣既野已經講緊PO過3-5次不等. 真心癲!
今日先見到佢又出咁多POST. 睇完真心嬲!
偏心細佬既程度真係...好鄧蝦佳唔抵+ 慘.

生係中產家庭明明生活唔應該重衰過基層,
偏偏阿爸唔撚理, 阿媽痴Q線強制強加自己喜好既野落去.
連買個飯盤都話唔值, 靚D既衫只有細佬有份.
但買自己野重覆N咁多件又好抵.
呢度真係成班姨姨+姐姐都睇到好心酸呀..唉
其實西松屋,aeon,無印,香港全部都有
去到日本淨係shopping
都唔知有冇細路仔行程
正常帶小朋友去東京,都會有迪士尼、水族館、動物園之類,但臭蝦一樣都冇
佢同肥酸黃真係生仔冇考牌既KOL
我都唔明點解會覺得呢把做到廚房鉸剪
大角一齊去,買得2衫2褲(?)
細角無一齊去又衫又褲又風嬲仔又睡衣 計落都成十件野
偏撚心到
更正: 大角係3件衫+杏色褲only 車車餐盤都無得買
因為每次買完都未用就post出嚟推介
用完發覺唔好用就彈
之後又買新
不斷loop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞