[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
過左一日見到個post多左成百個comment
就知蝦姐又黎料
cls咩話哂自己係zone1中產俾我地話足咁耐唔帶個仔出去旅行
依家終於去日本喇又搞埋啲濕鳩野出黎
算喇你不如留返係奧海城muji旅行算喇
其實,我只係想知一家三口去日本有咩食有咩玩啫,碌極d story又唔係爆買,又唔係有用,仲衰過睇廢老日記

唯一一樣細路仔嘢係不銹鋼羹,仲要辣到嘴。我睇緊d咩

買個陣狂讚
實際用完即彈
差唔多成舊水買把唔實用嘅鉸剪返嚟
用唔到嚟做廚房剪,咁同普通鉸剪有乜分別?
洗埋啲錢買垃圾
同埋個款一睇就知做唔到廚房剪啦
比較實用嘅牛頭牌廚房剪都仲平過佢
不過就唔係佢要嘅靈堂風囉
完美演繹左#207好多人絲打講既野
其實買把萬用剪,問姐姐好唔好用,唔通姐姐會答你垃圾咩,鋼水好刀鋒細長呢D都唔講
蝦唔係要斷捨離咩?點解去完旅行會買堆垃圾返嚟?第一次見人去旅行嘅戰利品係各式廚具,蝦姐都癲得幾勻巡
仲有煎蛋嗰舊嘢 個手柄位咁短仲係木
都foresee到用一排後個接駁位會黐笠笠油淋淋好難洗
出時又睇佢出story彈....
佢講個幾個point 其實就咁睇都睇得出
得佢當寶為把較剪出幾個po

真係mon post蝦 反駁啦
那西既男人囉aka佢老公
唔使介紹係人都會行過入去掃一大堆
車車餐盤有幾唔實用
點都好過幾百件用兩用既架生
以為佢做無印代購
我只係見到大角一大羹白飯,個碗度又係好多白飯
平時都會借啲易影埋啲餸,今日連碟粉絲都唔見得人
DLLM兜飯冇餸嘅
真啊!佢煮啲嘢食咁陽春,睇見都唔開胃
冇個車車餐盤 點樣氹到小朋友食多啲嘢啊😂
乜有人真係會放喺張枱嘅咩?
唔可以插喺個飯煲本身嗰個位咩?😂
睇到嬲 又唔係無能力 買啲無聊嘢哄下小朋友都唔肯 連小朋友餐盤可以成日用到嘅都話廢 淨係買邊己鍾意嘅垃圾 啲衫都係因為自己鍾意先買 究竟有啲咩係大角自己揸主意買
唔係話要吹奏啲乜 但明思一家去完旅行 啲戰利品都係小朋友鍾意嘅公仔 又係小朋友自己逐樣逐樣揀 對比大到蝦乾你有冇覺得唔好意思
睇到頭都痛埋!唉!真係佢親生?
痴媽根
好sad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞