[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
張相睇落一d都唔溫馨同開心咁
角仔好似被逼拉埋入黎影相咁
似有delay 只係未知delay個程度去到邊 冇把握時間去介入真係害咗個仔一世
懷疑角仔無見過其他小動物
被蝦姐迫住淨係識睇小熊貓
呢單野擺明蝦教授做唔足功課 年齡唔夠無得玩呢D應該有review講架下話蝦乾打咁大段野其實係咪淨係想講一樣野
咁辛苦咁貴帶你去玩 比哂錢入去 你淨係玩一樣就話要走 大貴架

老實講你如果平時真係成日帶個仔出去玩既話會唔會唔知個仔大概咩性格同behaviour
會唔會係要去到日本先「細問」同「觀察」到
平時唔係講到個仔好多野講好識表達架咩
仲好意思講自己24/7 FTM咁辛苦咁累癱
真係同酸黃一鳩樣
唔想湊就唔好生啦
真係勁睇唔過眼
咁我都識啦
但依加都唔洗識聽都得
要排隊攞位都係自己係佢門口張紙到寫名登記下咁
有人入左,職員就會劃走個行
自己認番自己個行就得
蝦教授啲日文從此用唔著
咪就係囉
宜家唔識日文真係冇咩問題
不如google下啲review睇下有咩岩小朋友玩好過
睇死佢都唔會再帶大角去啦
根本佢就無做足功課,唔知人地玩乜,又唔知個仔未到適合年紀去玩
又要怨個仔浪費佢金錢時間心機

係㗎~帶咁細個嘅小朋友去旅行就係咁多“意外”咁“唔完美”。

你要衝景點衝outlet文青之旅,咪唔好帶仔去囉~帶你又要怨。
扮乜野要開心要正能量啫~
下次可能帶細唔帶大
你知佢啲偏心野啦
到時會話:大仔去過啦要公平 balance啲,今次到佬佬去
Kidzania 唔係有english Wednesday 既咩…..
點解唔係星期三去….
大人都好多意外啦

一班同蝦志同道合既人
3.5歲都玩依啲English program,個仔女係混血定點,咁細個預佢識好多英文,聽得明哂啲野咩

仔仔晒佢錢既story出完,就又整包
又開始整麵包糟塞個仔
睇啲表情符號同埋行文 就知道佢全部都係自問自答

你又知細佬實唔會開心
唔見佢同大角影過張咁親密嘅合照
次次都係盲明捉住大角 先影全家福
三歲四歲唔係玩幼兒野ga
咁同迫佢長大學習有咩分別 仲要聽有關職業指令
我諗比著我咁細應該想玩colourful 波波池爬下玩下啲廚房仔playroom 個類
如果掉底兩個仔兩公婆拍拖去旅行,呢個係咪會全部唔贊成
真係無見過佢次次同大仔影相都有條 " LA "
同細佬就有呢啲相 仲要明顯細佬bb係開心啲
得到既照顧多好多
大角比個黑房論搞到冇乜attachment
依家仲要幫手照顧細角 真係陰公
3-4歲係應該浸公園既,對大肌、感統、前庭發展最有幫助
佢依家個樣真係一個師奶樣
出post啲睡衣永遠都係洗到wear晒
講到好照顧大角咁,睇合照都知偏心細角啦
其實依家健康院同幼稚院都有轉介發育遲緩啲小朋友去醫院睇醫生
幼稚院有埋姑娘到校服務
大前提係臭蝦都要跟進同跟足,返到屋企都要訓練
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞