[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike

又咁專家式口吻仲當自己係KOL 好有影響力咁
驚姐姐打斧頭同埋出去偷懶又冇人幫佢睇住細佬吧
蝦成日話啲嘢好貴
電器冇咁快壞至少用十年
唔貴喎
想扮大戶人家唔係咁扮㗎
覺得佢自high曬命多啲
But who cares
萬幾蚊部雪櫃又有幾貴呢,起碼都用到5年或以上。又介紹啲「已停產」嘅嘢,得啦知你勁啦
佢啲野一貴少少就 show 價錢,唔知想俾邊個睇咁
部雪櫃講咗幾多次
唔知以為佢住外國山旮旯
佢唔洗翻工又有姐姐唔日日都可以隔日買啦
通常係住外國去超市唔邊便先會一次過買大量食材
喺香港咁方便點解唔買新鮮要食急凍
佢應該唔係冰鮮肉 係買新鮮肉返屋企雪
分分鐘衰過冰鮮
又冇得收禮物 咪淨係可以拎部自費嘅停產雪櫃打吓飛機
咁撚得閒打卡出story同印label 不如學下點煮飯同湊仔
仲要自制雪藏魚…….
乜嘢「唔使灰心」
哪來嘅虛榮
大把媽媽心諗我日日去買餸食新鮮肉
要灰心嗰個係明哥大細角囉
入左伙咁耐就講足咁耐,遲啲部雪櫃打柴咗又唱衰佢
依家只有呢啲電器可以拎出嚟打飛機

講完佢啲野實未食就洗,再擺盒,實臭

又出番個story提人地唔好

ftm會唔會太得閒mon po

仲要教人地將新鮮野雪幾日係得你會咁懶囉,好多師奶就算要番工,都會收工再買餸番去煮

做ftm都做到咁懶
笑咗囉,佢當我哋係啲酸民會酸佢個真空雪櫃
句「唔使灰心」真係難聽過粗口
仲要有萬用句「經常都有網友問」
又係到扮處理食材專家
第一次聽到有工人姐姐嘅ftm話一星期先買一次餸
仲要好自豪咁分享成個雪櫃裝滿由新鮮肉雪成冰鮮肉
利申就係果種放工會去買條魚返屋企蒸嘅師奶仔
又有營養又快又好味
香港求其一個街市甚至超市都有新鮮魚賣
唔明點解要買條新鮮魚返屋企冰鮮 Cls
明明都無野做,仔又唔洗湊
唯一解釋係佢真係懶到癲,再加上完全唔信任受薪嘅maid, 覺得人哋一定會打斧頭,所以一星期買一次
某程度上 我覺得佢似乎有舖儲野癮
識人因為原生家庭影響 性格都有偏差
超負面又偏激
就係日常生活上買到啲用品滿一滿 又儲野
再加埋蝦乾對器皿咁齊咁多既執著
真係話冇問題都冇人信
嘩~~好威啊蝦乾

唔好意思覆唔切屌 扮哂多人dm佢問野咁

今次又係10個包
佢唔覆人dm 架喎又錯人設啦
你估仲係以前嗰個偽·小資女咩,依家佢只係一個 ordinary  師奶
整包可唔可以除戒指先 好污糟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞