[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
唔好咁白癡啦
小店可以唔使考慮 小朋友都入到小店囉
去旅行前唔做功課
就以偏概全話得連鎖餐廳入得小朋友
有拖鞋俾小朋友著
小朋友唔使去食飯既 又懶特撚別

枉你以前有出trip 去event , 點解可以咁撚垃圾!
你個仔3歲大啦!仲食唔到兒童餐?
你諗下平日你俾咩陽春人食啦
真係未試過見到人去旅行 都想鬧佢
咁佢洗一套小朋友碗筷姐,側面證明佢平日根本冇帶個仔出街,洗開習慣左根本唔會呻
鍾意藍色都唔使影套上下身都係藍色睡衣晚
笑左
因為一套餐具加食物剪要特登租有洗碗盤既酒店
可能大角嘅三餐都係蝦乾煮呢
淨係食咗一兩餐兒童餐,兒童餐對蝦乾嚟講大貴呀
自己煮澱粉餐畀大角慳好多!
個晾碗支架會唔會都係自己帶去?
呢類型附廚房既酒店其實乜都有齊 好方便
支架應該唔駛帶

記得蝦乾以前講過佢去旅行會必帶刀同砧板
因為佢要切生果食

唔知佢今次有無帶
冇比較就冇傷害
睇完人地一打二去旅行嘅片就覺得佢真係乜料
唔想帶小朋友去旅行大可以自己去
建議佢見識少可以收收皮先
食個飯出個story都可以怨人地趕收工
去旅行都要去到咁寒酸,洗個餐具都要怨一餐
好心唔好衝出黎柒啦
阿蝦好偏心,形容大角就係「嘅嘢,阿燦,小壞蛋,魔音….. 下刪一大堆怨言」,形容細角就係「抽到好籖(上次加固講),小寶貝,小天使」

一直以嚟,佢只係想要乖乖聽話/不哭不鬧嘅細路,唔好阻住佢me time

依個pan煮野特別唔同?定廚娘太少煮野

我幾乎唔煮,真係唔知pan既問題定廚藝問題
要用細火起鍋再轉火先用到都叫易用?
煎pan cale都用計時器
佢係盲定唔識煮野
正常煮開野用眼都睇到得未掛

好彩個動物園有小熊貓睇,如果唔係阿角邊有得去
買咁多架餐以為會煮啲咩驚天地 泣鬼神嘅名菜出黎
原來最後係蛋炒飯同煎pancake

https://www.instagram.com/cooking_with_kian
呢個細路煮野煮到有幾百萬follower
啲架餐都冇牙蝦咁誇張

重點係免費有得玩

係香港得免費既地方有得去,黎到日本又係咁
炒飯都癡底, 會唔會係臭蝦唔捨得落油
臭蝦你煎啲pancake 受熱都好唔平均喎
重點係免費
蝦呀蝦 想問有路牌個得意點係邊呢?
會唔會係路牌有特別設計所以好得意呢?
呢個我都有follow!乾淨俐落 齋睇都好舒服
佢依幾塊嘢真係獻醜不如藏拙
啱啱蝦教授答咗,帶個仔去玩個仔死叫走
唔明佢話有餐廳“唔招待”細路係咩意思
即係有餐廳痴線到見到佢帶大角入嚟 會叫佢出返去唔做佢生意定有招牌寫明細佬唔比入
最多咪冇兒童凳坐/冇兒童餐 (又 大角都過左坐兒童凳嘅年紀啦下話)
講到好似人哋歧視細路咁
到底佢有咩細緻嘅位要擦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞