[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
大角可以比爺爺嫲嫲湊可能仲肥肥白白過跟臭蝦
又唔洗咁高壓、唔洗比親生老母怨、逼佢睇小熊貓
通常愈錫哂個個愈反叛
第時激撚死臭, 幫阿哥出返啖氣
我都覺得係佢黎
點解Bb 塊面可以咁瘦,一d baby fat 都冇
係啊 不過佢有冇去健康院檢查就唔知 even幼稚園有到校服務 家長一句唔同意/覺得佢冇問題就已經byebye
睇到佢咁樣覆人哋真係覺得好心寒
做人老母點會預自己個仔唔開心架
似係佢去旅行要湊多個唔開心多過個仔唔開心囉
其實佢老爺奶奶一定湊得好過佢兩公婆
佢兩老之前有提蝦乾襯大角細鏟頭髮等d頭髮出得靚d,蝦乾死都唔跟; 直到細角出世佢先咁做,仲話老人家講既嘢原來岩既

我地之前都有講不如大細角比兩老湊好似好d,起碼食d嘢有營養先
之前呢到有絲打dm 佢,都冇覆人
呢d假回覆全部都係自己扮
撇除佢回覆係咪自己扮都好
我主要係覺得佢話帶個細仔去佢都未必開心呢句說話真好匪夷所思我睇完都打左個突

都識唔少媽咪生完二胎無耐,唔帶佢去住,父母+大果個去住先
但唔會咁樣去描述件事囉 好似將個責任推落bb到咁....
"佢唔會開心所以我地係唔會帶佢去"
正路會話 "因為nap時間唔同" "啲遊玩景點佢未玩到" "佢未食到餐廳嘢"
雨僑 sample
我如果早餐食麵包 lunch再食一碗飯
晏就真係眼瞓到仆街
佢啲用字好差
表達同一樣野 佢硬係揀負面字
太細真係唔多岩搭飛機既
試過日本搭返香港有個小朋友由起飛喊到降落
仲要俾全機人問候小朋友呀媽咁款
真係全部都辛苦
成個人都好負
其實佢都幾唔了解自己個仔
明知牙角係好易驚 內向
唔係要盡量安排多啲親子活動咩
有父母陪住一齊玩冇咁不安 有共同回憶 增進感情etc
一味見到關於車嘅野就推個仔去玩
牙角都唔知係咪真係咁有興趣車
就算遮哂樣
睇牙角肢體語言都知佢木無表情
全部都係”仔仔”
就算唔係佢
呢到應該都係一個人嚟
冇人生女
好慘 就算離遠影都見到角仔啲濕疹
成條頸紅晒
啲皮膚又硬化晒
先得幾歲人仔已經咁樣
下次就會讚細佬好乖又大膽 可以自己玩哂全部
果然係一個天使寶寶
仲要個老豆越黎越肥 個仔越大越瘦
肯定係啦,佢都唔太覆人嘅
佢自己要湊唔開心姐
就話個仔會唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞