[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
懶係整齊,懶係儀式感
但不鏽鋼盒真係好咩?又睇唔到入面啲食材
唔通次次都逐盒打開黎睇?
定係又用佢最愛嘅label貼外面
梗係用lable啦
咁咪要整好多款唔同嘅label 盒?例如就咁豬肉都有好多唔同部位/用途…大癲
佢真係得閒得滯

鮮肉放入面,擺一星期都冇問題

咁睇黎張圖啲肉,真係一星期份量黎,咁又真係太少

難怪牒牒餸都咁難見到啲肉
佢話係一個星期份量
擺 4 度雪櫃真係擺到咁耐咩,仲要有魚肉喎
我識啲媽媽通常都係買新鮮同有機野俾 bb 食
佢自己唔想日日買餸,咪叫姐姐去買囉
唔通驚姐姐打斧頭?
試想像一下,佢好得閒咁洗好哂啲食材,再逐樣放入盒,然後排靚靚影張相,再自我感覺良好咁po ig story,要有幾無聊先做到
頂 原來想曬雪櫃
要留返啲時間搓包/煲劇/整label
仲要用嚟包餃子可想而知啲肉有幾多
佢呢個擺法加咪個鋅盤
唔講仲以為做緊咩實驗
嗰塊咁既魚蛋餅,四人家庭滾個湯 都冇左啦,仲拋鑊可以擺一星期
身為一個FTM 一個星期先買一次餸
真係屌 可唔可以唔好咁白癡
其實佢係咪真係有請工人姐姐 有工人嘅話叫佢日日/隔日落街買餸都得 洗乜一次過買定一個禮拜
真係一打二 可能真係好困身 要買定餸
但係 屌你有工人 仲買定做乜9
蝦乾係唔係有自閉症
所以角仔都遺傳左佢d自閉基因?
佢咁得閒full time mum都要一星期買一次餸 咩料
唔怪得啲仔咁q瘦
左邊張保鮮紙
封不鏽鋼又封唔到入哂菌 又核突
咁佢都接受到
唔係即日食但又洗完放雪櫃 再擺下先煮
尤其啲魚 完全想像到幾難食幾臭
普通雪櫃真係擺到一星期咩
依家又無疫情,究竟有幾懶/行動有幾唔方便先一星期買一次
親戚行動不便社區NGO姑娘代購物都一星期兩次
嗰雪櫃有呢個功能同你有無需要活用呢個功能其實都係兩樣嘢

佢有工人又FTM都選擇一星期買一次餸
然後就淨係食冰鮮肉 with 新鮮麵包
呢啲真係各人有各人選擇
多鳩餘 住咁近旺角街市 仲要ftm 日日去買新鮮肉唔好?懶到飛起
呢張相應該係為咗口氣影俾大家睇而準備的
佢又話魚係原袋放入盒 而家unpack晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞