[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
屌 又怨要帶個小朋友出街
你估佢好想跟你去?又要比你怨比你鬧
大角留係屋企比嫲嫲姐姐湊可能會肥返添
大角離開屋企不安, 係因為臭蝦你成日要佢留係屋企留係黑房
大角已經四歲你先嚟學接納意見
咁係咪以後唔洗買小熊貓嘅野、可以去要比錢嘅公園玩?
做ftm又唔湊人返學放學 淨係識得研究碳水食譜同刀手式入手廚具之後就玩扑game 睇Netflix同鑽研靈堂書法淨返嘅時間先陪蝦佳去公共圖書館同免費遊樂場仲要迫鳩人玩車同小熊貓 我係蝦佳去日本去到軍訓咁都走啦
呀角由細到大黑房訓練有素
一出世已經係自己訓,又不哭不鬧媽媽放心
一家三口去旅行都瞓到咁逼…剩係訂兩張單人床…

重有日本有洗衣乾衣機唔係好常見咋咩?
少少事就露曬佢大鄉里出城嘅底
我睇明思分享覺得舒服好多
蝦教授果種高高在上啲語氣好難學
只係文字就睇得出佢西
佢同酸都好犀利
親子旅行應該幾開心嘅事
經佢兩個把口描述就好辛苦咁
通常D媽咪會好想再有下一次 帶小朋友看世界
佢地就可一不可再feel
如果佢真係咁做你地會唔會又抽秤佢掉低個仔同老公自己走去shopping
屌咩比個仔佢湊佢就玩到好似WWII嗰啲變態人體實驗咁
佢呢種超常識嘅findings真係好恐怖
生仔唔該唔考牌都比翻啲道德呀頂
養個仔養到好似人哋啲豬欄圈養豬仔咁
食屎啦夏子婷
一唔記得遮個仔個樣就見到佢木無表情
最後張全家福仲見到個仔個頭扭到咁樣向老豆
擺明不安到極點 驚出街驚到分分鐘仲yap緊片瀨尿
我唔會,我自己係咁,其他人唔知
其實訂飛或者場地網頁都會有講岩幾多歲小朋友掛
唔係睇條片就覺得岩呀仔呀嘛
你地計下蝦乾幾耐冇買愛牌
行outlet都唔會有收穫,對d款又唔熟,盞比人笑
其實我諗大角真係有d問題
自閉/遲緩之類
個老母仲要扮專家教人點包容
不如真係帶佢睇醫生好過
政府排期都要一年半載
錯過咗治療黃金期就難搞好多
我有朋友個女都係遲緩,3歲都唔識講完整句子
只係ee哦哦講d單字,表達唔到自己
其實同普通小朋友係有分別既
睇左醫生而家好返好多
又唔係嘅,我一家幾口有大有細都係住呢種
我哋有兩晚都係買餸返酒店打邊爐
因為小朋友去旅行會攰啲,耐性冇咁高
出去餐廳食飯都驚佢騷擾到其他人
喺酒店食就flexible啲
洗衫就主要因為會買新衫,想即刻洗完就著
雖然係日本但俾小朋友著都係prefer洗過先

洗碗嗰啲就係育兒日常啦
蝦乾如果大小姐唔想洗,好心佢就帶埋工人去啦
又要度縮又要怨婦咁,真係on9到冇人有

同埋想補充吓,其實日本有好多賣童裝同小朋友用品嘅舖頭
西松屋係其中一間比較出名、又最平嘅
但其實西松屋平得嚟質素都唔算好好
真係充分反映到佢淨係自肥嘅賤格
可能買嗰幾件衫仔都只係係咁意令自己個心好過啲
我對明思無好感 但起碼睇得出佢兩個細佬係玩得開心先
蝦佳果啲又無表情無聲 背影又勁落寞 去旅行慘過去圖書館咁
平時帶個仔去玩 唔係免費嘅都唔去
飲碗湯又計住飲幾多
食佢少少飯就話角仔係痴佢食
你估佢會唔會真金白銀帶角仔去睇醫生
我上個月都帶咗個女去東京(我女細過角仔)
都有睇過吓Kidzania
睇好多香港同台灣人分享都話唔識日文未必啱玩
因為好多職業都係要聽工作人員指示先可以玩
同埋真係要大少少,可能5,6歲先啱玩
我睇完就決定唔去喇,蝦乾可能心諗
我俾咗錢買飛陪你入嚟,你竟然唔玩?!!
牙蝦心諗:浪費我啲錢,早知留黎買多幾件架餐,下次都去番免費公園算
最尾個句真係講左我蝦心聲
俾左成幾千yen入黎竟然玩一個就收皮
佢講到自己幾體諒大角都好,都無人信
畢竟大角細細個係經歷過黑房同喊極都無人理,阿爸阿媽堅持無視佢繼續拍片
佢第一個step都錯左啦
搵個唔岩玩既地方俾大角去
你篤中左佢心聲: 入場門票計三人大貴,又要晒時間入去排,你竟然唔玩

我覺得呀蝦唔識日文,連佢都唔識聽咪露餡囉
比左入場票既唔玩呀嘛,咪帶佢去免費公園囉
唔使晒錢
蝦乾曾經係同盲明去日本時幫盲明翻譯㗎
係餐廳攞左號碼要等位話驚聽唔明人哋嗌號嗰次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞