[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅前滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL-116

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
低一個lv咁囉,中意咋純文字描述個陣
角仔:媽咪我好中意你
蝦:我都中意你

咁上下啦,但一定冇細仔依種偏愛
所有大合照當中
都冇見過蝦乾抱住大角影相
我依家好很期待知行五月生日會呀!!!

今次個蛋糕咁靚!
下次五月實再靚啲啦!!!

#蝦佳許願池
let me recap
大角1歲生日蛋糕

有對比好有傷害!!
未有細角果陣都仲有1-2次嘅
有左之後真係就提都冇提過啦

同大家回下帶

到底佢會寫啲咩,買黎都唔知會唔會用
好撚靈堂風
我平時用開紅白藍3隻色就夠
買呢堆把撚咩,睇佢都唔點用
買個車車盤比蝦佳都唔肯,自己野就一堆,仆街老母
佢又放棄斷捨離專家人設
一般人都用唔到咁多支筆囉
更何況佢想極簡
個pizza少餡到 咁小家不如直接叫pizza hut算啦 起碼肉都多過你
蝦: 有小朋友d 文具/玩具睇未呀? (敲碗)
買文具都無大角份
佢都喺屋企me time, 完全唔洗寫字買一堆文具都係得個擺字
返學嘅大角點睇都需要新文具過自稱full time mum蝦
依家連簽通告都係app度click,整label又有部機
究竟有咩寫
日本旅行相咁就完左喇?
連食乜,去咩景點都冇
雖然blur晒啲樣
但feel到大仔係唔開心+唔想俾佢抱
個動作似係盲明夾硬秤起個仔影相
完全feel唔到開心
相反感覺到細仔係開心+自在嘅

蝦 比機會你補飛喇 快啲買返個話屋企已經有個咁colourful嘅兜 先唔買車車啦
露營燒烤用兜 好使好用
成日都屈係間屋度影相都幾痴線
點解細角生日相都係著睡衣
佢兩個仔係咪都無出街衫,新年生日都係著睡衣影相
買咗啲新衫又唔著
佢地成家無論咩所日,都係多數著睡衣
都叫得到會,點解唔直接叫pizza?
一般媽媽焗pizza比個仔開party,都會比pizza店落更多餡了,第一次見主家pizza仲少肉過舖頭
煮好嘢佢食嗰句真係金鋼棒
回顧返大角到依家d飯餸,全部澱粉多肉少
所有送醫院風

佢仲講到自己冇嘢叻得煮嘢食叻,
事實係無論整蛋糕定普通送,眼見幾年都冇進步過
一個陌生人睇著佢點對大角真係睇到好火爆。我覺得今次係刷左新記錄咁嬲。

佢之前一直怨大角出世嗰日係母難日已經好爆 大角又扁頭又濕疹又遲緩全部都係因為你地兩公婆湊得唔好先搞到咁, 你兩個冇反省仲要怪大角

好啦細角出世,比以前湊得有肉地d,頭未扁,就咁差別對待。兩個小朋友都冇做錯,點解要咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞