[第三季][RPG][冒險]亞特蘭蒂斯戰記

999 回覆
77 Like 3 Dislike
真子開始五轉?

可能收服到啲傳說啊傳奇寵物就上到五轉

查慢德之所以唔舒服係因為佢真身係條蟲
好似係

可能條蟲改名叫噴水龍

樓主bb睇黎想育成我

重甜

禁室培慾

為左大家,為左樓主bb,我願意

你直情係樂意
真子開始五轉?

可能收服到啲傳說啊傳奇寵物就上到五轉

查慢德之所以唔舒服係因為佢真身係條蟲
好似係

可能條蟲改名叫噴水龍

樓主bb睇黎想育成我

重甜

禁室培慾

為左大家,為左樓主bb,我願意

你直情係樂意

我怕醜架

文呢

第3季我文筆會似番第一季,特別係真子條線,著重返第一季既冒險感覺同輕快既節奏

控制一下劇情描寫的輕重,唔係我地想咩都當有伏筆,而係M底寫野設定夠細心,放低條線時點都留低一點蛛絲馬跡。相反,想推劇情而又冇伏筆的位,很多時對描寫的著墨會很輕,變的以推劇情進度為主。

有時廢話都講多兩句,明明係二打六都寫得詳細少少,等人估估下究竟係咪重要角色時,先容易隱藏真正的伏線。

當然,現在一日出得一更大把巴打屌緊唔夠喉時仲要為左藏伏而做場大龍鳳一定俾人插到開花,唯有靠M底一日寫一萬字以量來推進才時正解

打交寫得太倉猝
多多攻城
卡斯特殺白千松
真子打霧鬼

真子條線係寫得幾好
但其他線就好似兩筆略過咁
以尼菲特條線着墨最少
松美次之,同埋松美條線冇乜變化同成長
兩條女好似經一事,變鄭智咁

松美見返卡斯特嗰幕未免太蠢
神神子同松美啲對話十年如一日咁

真係主次分別,遲下會匯線

真子親生女
BTW 點解銀聯得返依時

因為到我做主角

算啦邊有主角做 我個隻比火良野雞姦完就唔知去左邊

我個隻失蹤左
樓主bb文呢

利申生日想要多兩篇就夠
樓主bb文呢

利申生日想要多兩篇就夠

生日快樂~~~
樓主bb文呢

利申生日想要多兩篇就夠

生日快樂~~~

你變左喇
只係識祝其他人生日快樂
都無理我

生日快樂
屍人同樂克c係咪仲留緊舊世界睇住盤數?
樓主bb文呢

利申生日想要多兩篇就夠

生日快樂~~~

你變左喇
只係識祝其他人生日快樂
都無理我

生日快樂

唔係,搞梗其他嘢
樓主bb文呢

利申生日想要多兩篇就夠

生日快樂~~~

生日快樂

M底快啲出文賀一賀佢
樓主bb文呢

利申生日想要多兩篇就夠

生日快樂~~~

生日快樂

M底快啲出文賀一賀佢

多謝
文呢
真子呢條線真係幾吸引
高聳入雲的尖塔上,一名少年躺在妙齡少女大腿上看書。

書內不斷重覆一句:

「啟蒙者將會降臨,帶領我們前往神應許的‘流奶與蜜之地’。」

砰!合上厚重發霉的羊皮舊書,少年不禁皺眉。

「姐姐,假如啟蒙者存在………他在等甚麼?」少年抬頭,用疑惑的眼神問少
女。

「蒙,我知道答案肯定會告訴你,可惜我不知道。」少女苦笑回答。

少年扁嘴,不甘心地舉起舊書,用不同角度觀察。

「蒙,你想知道答案嗎?」少女微笑問。

「只是有點在意…這是邏輯解不通的事。」蒙嘆氣道。

「來………」少女把蒙拉到高塔的邊緣,指着位於世界中心的‘聖山’。

「啟蒙者將會從‘聖山’山頂降世,屆時天空將會光如白晝,群山震動,萬鳥紛
飛。你不會錯過的。」少女說。

「你不在意嗎?」蒙反問姊姊。

「於我而言,這個預言只是傳說而已。」少女一笑置之。

蒙內心難以平靜,腦裡盡是啟蒙者的故事。

他摘下一片的樹葉,絞成碎片,目不轉睛盯着‘聖山’。

「蒙。學會‘感受’世界。很多事情不能以邏輯理解。」少女閉上眼睛,順暢地深
呼吸。

「例如?」蒙皺眉追問。

「愛‧情‧」

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
唔好以為用出過嘅文當出咗文喎

唔係,正式post未出,果時打住先姐

咁你答我今日仲有冇文先

咁你答我今日仲有冇文先

抖抖先啦,要開新POST

咁你答我今日仲有冇文先

我對你好失望
屌 呃文
新post呢
Btw 樓主個fb page係咩
我記得個名好科幻
屌,咩料,突然出一段睇過的,又冇前冇後,昨日玩住destiny 2等文,打完之前試玩個序就頂唔順去訓,冇玩到新內容。估唔到今日起身睇文同樣結果,只係睇到試讀的內容,冇新野
Btw 樓主個fb page係咩
我記得個名好科幻

佢已改名,pure white

咁你答我今日仲有冇文先

我對你好失望

人嚟
即刻推爆佢迫 m 底出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞