[第三季][RPG][冒險]亞特蘭蒂斯戰記

999 回覆
77 Like 3 Dislike
真人收養寵物傳說
是咪巴他碟

好好睇啊我覺得
真子又發功
救咗金綠蟲,食埋紅蟲,一次滿足兩個願望
暫時評1,2,3季你地有咩意見?

第3季我文筆會似番第一季,特別係真子條線,著重返第一季既冒險感覺同輕快既節奏

控制一下劇情描寫的輕重,唔係我地想咩都當有伏筆,而係M底寫野設定夠細心,放低條線時點都留低一點蛛絲馬跡。相反,想推劇情而又冇伏筆的位,很多時對描寫的著墨會很輕,變的以推劇情進度為主。

有時廢話都講多兩句,明明係二打六都寫得詳細少少,等人估估下究竟係咪重要角色時,先容易隱藏真正的伏線。

當然,現在一日出得一更大把巴打屌緊唔夠喉時仲要為左藏伏而做場大龍鳳一定俾人插到開花,唯有靠M底一日寫一萬字以量來推進才時正解

打交寫得太倉猝
多多攻城
卡斯特殺白千松
真子打霧鬼

真子條線係寫得幾好
但其他線就好似兩筆略過咁
以尼菲特條線着墨最少
松美次之,同埋松美條線冇乜變化同成長
兩條女好似經一事,變鄭智咁

松美見返卡斯特嗰幕未免太蠢
神神子同松美啲對話十年如一日咁

第3季我文筆會似番第一季,特別係真子條線,著重返第一季既冒險感覺同輕快既節奏

控制一下劇情描寫的輕重,唔係我地想咩都當有伏筆,而係M底寫野設定夠細心,放低條線時點都留低一點蛛絲馬跡。相反,想推劇情而又冇伏筆的位,很多時對描寫的著墨會很輕,變的以推劇情進度為主。

有時廢話都講多兩句,明明係二打六都寫得詳細少少,等人估估下究竟係咪重要角色時,先容易隱藏真正的伏線。

當然,現在一日出得一更大把巴打屌緊唔夠喉時仲要為左藏伏而做場大龍鳳一定俾人插到開花,唯有靠M底一日寫一萬字以量來推進才時正解

打交寫得太倉猝
多多攻城
卡斯特殺白千松
真子打霧鬼

真子條線係寫得幾好
以尼菲特條線着墨最少

真係主次分別,遲下會匯線

打交寫得太倉猝
多多攻城
卡斯特殺白千松
真子打霧鬼

真子條線係寫得幾好
以尼菲特條線着墨最少

真子親生女
BTW 點解銀聯得返依時
真子遊記原來改篇自M底西藏遊[sosad
鳩估,車夫真係綠萊,曾帶著自己的兒女走在專用路線上趕路,因為飲醉酒所以出了意外把兒女害死,所以平時自暴自棄飲酒渡日,但開車時就顧及安全加唔會飲酒。
親生女真子又發功
唉,屌終於記番密碼

食屎狗撞左我成個月

Lm join飯局

屌你撞左一個月
真子開始五轉?
真子遊記原來改篇自M底西藏遊[sosad

M 底幻想自己係查曼德
唉,屌終於記番密碼

食屎狗撞左我成個月

Lm join飯局

屌你撞左一個月

以為你比人斬左做紙啊 樹巴
真子開始五轉?

可能收服到啲傳說啊傳奇寵物就上到五轉
煉蠱
真子開始五轉?

查慢德之所以唔舒服係因為佢真身係條蟲
好似係
真子開始五轉?

好似係

可能條蟲改名叫噴水龍
條綠色蟲係傳奇龍黎,一進化就秒左第四帝國,之後個故就完!
真子開始五轉?

好似係

可能條蟲改名叫噴水龍

樓主bb睇黎想育成我
真子開始五轉?

好似係

可能條蟲改名叫噴水龍

樓主bb睇黎想育成我

重甜

打交寫得太倉猝
多多攻城
卡斯特殺白千松
真子打霧鬼

真子條線係寫得幾好
以尼菲特條線着墨最少

真子親生女
BTW 點解銀聯得返依時

因為到我做主角
真子開始五轉?

好似係

可能條蟲改名叫噴水龍

樓主bb睇黎想育成我

重甜

禁室培慾
唉,屌終於記番密碼

食屎狗撞左我成個月

Lm join飯局

樹巴

樹巴
一齊鞭鳩M底一日出翻兩更文先

WELCOME BACK!

正! 不過login唔到我都有係fb插M底
真子開始五轉?

好似係

可能條蟲改名叫噴水龍

樓主bb睇黎想育成我

重甜

禁室培慾

為左大家,為左樓主bb,我願意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞