脫髮救髮。食、買藥幫買、植髮織髮謬誤討論。你問我答(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我老豆,阿叔,大伯,同阿爺全部都有禿,所以由細到大都預咗自已會禿

以前就只係食下 d 黑芝麻,車厘子預防脫髮。到三十歲都仲覺得,仲有大把頭髮唔使驚啦。
直到上年有一次去 skydive,拍片後來睇番,M 字額得好勁
加上轉咗工壓力大,忽然頭頂好似稀疏咗好多
咁岩睇到十年巴第一個 post,認真睇完,斷定一定係雄禿

咁就食保記食到依家,都差唔多食咗一年
性慾無影響,性生活質素都好好
依家 M 字額唔多覺,頭頂無事

唔知係咪自已凝住,頭髮粗咗,髮襄大粒咗
未食藥之前天氣一潮濕,唔 gel 頭,頭頂 d 頭髮會好 "塔",好幼好軟
而家改善咗喎

巴打剩係食藥? 請問有冇搽埋藥

淨食藥預防雄禿
搽反而搽生鬚

巴打請問你係食邊隻版保康絲
食藥先定搽藥先
搽藥一開始係咪甩好多
搽藥一開始係咪甩好多

唔係,3—4個星期先會
我自己就一星期食一粒保記 ,so far 都ok

今日剪完頭髪變咗咁
下定決心決定開始食藥

今日剪完頭髪變咗咁
下定決心決定開始食藥

有咩問題,疏?

前額甩到疏到見到頭皮
想問下植完髮係咪都要keep 住食藥?

因為以前睇d 資料 印象中都要keep 住食保記

依家M 得好勁,所以想搞搞佢

M字嚴重影響自信
食住保記都只係減漫
同埋我想分享下,響 amazon 買過 kirkland minoxidil 5%
但唔係搽頭皮,係搽響塊臉度,生鬚
早晚一次,結果真係新生到好多鬚

搽左幾耐? 我頭同的水下巴都有搽

響下巴,本身有鬚位置附近係擴散咗
的水,鬢角位,半年以上先有明顥 d 嘅汗毛仔見到

外國好多人咁玩

我堅信真係有效
不過要持之以恆,有時都幾麻煩

要咁厚搞咩
搽藥一開始係咪甩好多

搽先
我自己就一星期食一粒保記 ,so far 都ok

一星期先一粒
M字嚴重影響自信
食住保記都只係減漫

甩頭髮真係男人大缺
點溝女

yes
食藥先定搽藥先

專登為個頭開account
想求教各位巴打
睇左hair38
好hea咁睇 就話雄禿初期 開左保記
想問下其實我係屬第幾期
我應該食藥定搽野?
如果食保記 想問問會唔會影響驗身
黎緊會做政府工 怕食住保記會影響左驗身
同埋想問點解 我係最嚴重既係 前額位置 同埋左邊嚴重好多 我爬文大家都係髮線m 同轉位?
唔好意思問左好多 好擔心真係
已經再嚴重有植髮同keep 食保記
利申 : 唉 2x歲咋屌
同埋我想分享下,響 amazon 買過 kirkland minoxidil 5%

外國好多人咁玩

我堅信真係有效

鬚的話,搽完生左之後唔搽會否甩返

簡單講,大部份新鬚係會,有一部份會留到

我睇 minoxidil d facebook group
搽野一段長時間後,會刺激到好多新位置生新鬚
要 keep 住一段更長時間,先可以維持到
我老豆,阿叔,大伯,同阿爺全部都有禿,所以由細到大都預咗自已會禿

以前就只係食下 d 黑芝麻,車厘子預防脫髮。到三十歲都仲覺得,仲有大把頭髮唔使驚啦。
直到上年有一次去 skydive,拍片後來睇番,M 字額得好勁
加上轉咗工壓力大,忽然頭頂好似稀疏咗好多
咁岩睇到十年巴第一個 post,認真睇完,斷定一定係雄禿

咁就食保記食到依家,都差唔多食咗一年
性慾無影響,性生活質素都好好
依家 M 字額唔多覺,頭頂無事

唔知係咪自已凝住,頭髮粗咗,髮襄大粒咗
未食藥之前天氣一潮濕,唔 gel 頭,頭頂 d 頭髮會好 "塔",好幼好軟
而家改善咗喎

巴打剩係食藥? 請問有冇搽埋藥

淨食藥預防雄禿
搽反而搽生鬚

巴打請問你係食邊隻版保康絲

港版

外國好多人咁玩

我堅信真係有效

鬚的話,搽完生左之後唔搽會否甩返

anyone can answer me ??

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞