脫髮救髮。食、買藥幫買、植髮織髮謬誤討論。你問我答(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
20歲仔頭頂就咁 前面無事,其他兄弟姊都無依個問題,點解會係我
學生哥無咩錢都唔知點救髮好

每次剪完頭髮心情都好沉重....

條友係咪特登將我個禿頭顯露無遺....
想問下
其實食藥同查野既藥效係咪可以KEEP到十年八年咁 (長時間)
(如果一開始用係有效的話)

定係都有好大機會食下食下就開始冇效力 (EG 2-3年咁)

有冇D數據咁

食藥好似有數據頂到5年OR ABOVE

冇呢個數據喎
請提供source

http://www.hairway.org/show.aspx?id=292

係頭髮復生量小左
唔係藥效到左就唔會冇左
我之前食保康絲效果良好,生番好多密番,之後去了外國三年停咗食,覺得勁甩,返番食之前狀態,而家想食番,想問食印保或finax會唔會同之前食正版有相沖?(雖然我知道成分一樣)而兩隻揀邊隻好?望各位髮友解答

成份一樣冇所謂啦

條友係咪特登將我個禿頭顯露無遺....

好既髮形師會令頭髮好睇啲
大家有無用過大陸隻蝸蝸洗頭水 好似吹到好勁
已決定植第二次髮
已決定植第二次髮

點解要植第二次?
第一次植完都係冇改善到?
植完之後唔係唔會甩咩?
Lm
已決定植第二次髮

點解要植第二次?
植完之後唔係唔會甩咩?

因為之前植左一半,宜家得閒就搞埋佢
已決定植第二次髮

點解要植第二次?
植完之後唔係唔會甩咩?

植左個啲位係咪唔會再甩?
你植頭頂定額?
已決定植第二次髮

點解要植第二次?
植完之後唔係唔會甩咩?

你植頭頂定額?

同埋植左幾多束大約幾錢左右
我可能遲多幾年都要植
已決定植第二次髮

點解要植第二次?
植完之後唔係唔會甩咩?

你植頭頂定額?

我可能遲多幾年都要植

暫時唔會甩囉,到你5,60歲都可能會因年紀而甩
之前就3600 m字加頂一半 25000 人仔,呢次應該2000到
爬左post有D唔明
頭先去問藥房有冇韓版保康絲
佢話保記一定係美廠出
姐係香港唔係度度有得買
定韓版保康絲有第二個名叫

十年巴打可唔可以留tg ,有意

買foam tg?

推到十年巴打睇到

我暫時轉左tg
仲有好多人想買??

仲想買呀~推一推

你留我加

已決定植第二次髮

點解要植第二次?
植完之後唔係唔會甩咩?

你植頭頂定額?

我可能遲多幾年都要植

之前就3600 m字加頂一半 25000 人仔,呢次應該2000到

係大陸整?
想問下
其實食藥同查野既藥效係咪可以KEEP到十年八年咁 (長時間)
(如果一開始用係有效的話)

定係都有好大機會食下食下就開始冇效力 (EG 2-3年咁)

有冇D數據咁

食藥好似有數據頂到5年OR ABOVE

冇呢個數據喎
請提供source

http://www.hairway.org/show.aspx?id=292

係頭髮復生量小左
唔係藥效到左就唔會冇左

姐係如果有效的話
可以一段長時間都有效? 10年8年咁?
有無人同我一樣覺得係每個人都會甩頭髮,
越後生甩得越早同越快。
越後生甩得越早同越快。

識好多一入20歲就黎料
越後生甩得越早同越快。

識好多一入20歲就黎料

上年睇專科個醫生同我講話通常40歲先開始甩,
我30歲甩比其他人早。果陣仲心諗唔係下,
之後開始留意返身邊既朋友、間唔中見一面既中學同學,發覺全部都開始奶野,無一個無事,果下我諗唔會咁啱成班都遺傳出事下
越後生甩得越早同越快。

識好多一入20歲就黎料

上年睇專科個醫生同我講話通常40歲先開始甩,
我30歲甩比其他人早。果陣仲心諗唔係下,
之後開始留意返身邊既朋友、間唔中見一面既中學同學,發覺全部都開始奶野,無一個無事,果下我諗唔會咁啱成班都遺傳出事下

20-30年前就真係40先開始甩
而家基本上你既歲數就代表幾多%人甩緊
已決定植第二次髮

點解要植第二次?
植完之後唔係唔會甩咩?

你植頭頂定額?

我可能遲多幾年都要植

係大陸整?

係 ,完全無伏

點解要植第二次?
植完之後唔係唔會甩咩?

你植頭頂定額?

我可能遲多幾年都要植

係大陸整?

係 ,完全無伏

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞