脫髮救髮。食、買藥幫買、植髮織髮謬誤討論。你問我答(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
今日都睇左醫生,但係佢話係脂溢性脫髮,內分泌失調,聽到我1999,都唔知係咪呃藥費

個頭咩情況先 同埋有無開藥

淨係頭頂有事,開左d內分泌藥同2支搽頭既野,仲叫我去買linola shampoo

我已經直接問佢係咪雄禿,講埋呀媽都頭髮少,佢死都話唔係,話咩個頭太油搞到脫髮,係咪搵其他醫生再check下好d?
今日都睇左醫生,但係佢話係脂溢性脫髮,內分泌失調,聽到我1999,都唔知係咪呃藥費

淨係頭頂有事,開左d內分泌藥同2支搽頭既野,仲叫我去買linola shampoo

我已經直接問佢係咪雄禿,講埋呀媽都頭髮少,佢死都話唔係,話咩個頭太油搞到脫髮,係咪搵其他醫生再check下好d?

你咪試幾個月再睇睇有無改善

巴打邊到睇醫生?

今日睇完醫生 醫生話第二期 開始保記生涯 希望有用 加油各位巴打🤦🏻‍♂️ 諗住淨係用保記先 驚用minoxidil 狂脫期😭
利申 25 天生頭髮幼+額高

想問巴打們呢個case 淨用保記會唔會都ok

食藥好似一樣有脫期

巴打邊到睇醫生?

不如影黎睇下,如果同我差唔多
就醫生都唔駛睇
我呢排做多左運動 洗頭都甩多左
成30 40條 會唔會係運動搞到荷爾蒙勁左?
追緊post
心急想問

森髮間野係咩公司黎?咁多人係個到買印版,印版唔流醫生紙?定當水貨?

另外,藥房有無印版賣?網上買有的怕⋯⋯⋯
見好多師兄話有狂脫期初初用?
點解既?官方講左有呢個狂脫期後先防脫?
其實覺得自己頭上薄咗係咪應該要去睇醫生先?

今日睇完醫生 醫生話第二期 開始保記生涯 希望有用 加油各位巴打🤦🏻‍♂️ 諗住淨係用保記先 驚用minoxidil 狂脫期😭
利申 25 天生頭髮幼+額高

前額情況如何
我想問有冇得從甩出嚟嘅頭髮知道自己係咪雄禿?同埋一般情況唔食藥唔理佢惡化程度大概有幾快?

巴打邊到睇醫生?

旺角其求搵間皮膚科

起馬可以止住下先

其實織髮定植髮好?

各有各好

織髮的話如果你接受到除落黎個一刻就可以
好處 :可以整大部分髮型,唔洗食藥,
壞處:唔係人人接受到前後落差
不過依家既織髮係一個月返去修補一次就得,途中唔洗除落黎,平時好似之前咁打理個頭就得

植髮:用自己既頭髮補落你甩左既位置
好處: 真髮,
壞處:洗咁多錢都係要靠食藥黎保住其他頭髮

織髮都會局
因為都係假髮 
每年要換一次髮網
每次剪頭髮一定要番去本新果間公司

織髮有冇邊間好?或者一個髮咩價位度,依家做緊個間好L貴,成千蚊做一次bonding

巴打介唔介意留TG?

你加我都可以
TG: ky6969

巴打我純粹想問下你織髮既用後感
可以的話tg 我Thanks

我冇裝TG
其實bonding完就同打理自己頭髮差唔多,可以照洗頭照gel頭,但1個月多少少就返去再bonding過,個髮都成萬銀一個,用1年,保養一次,之後用多一年
洗頭水用邊隻好?

有冇人用過50惠?有冇用?
有無植左髮既巴打可以分享下植左之後果幾個月既短暫性脫髮?
我植左5星期,每日脫多左成最少30條,好擔心
要等起碼4個月先開始有效果

各有各好

不過依家既織髮係一個月返去修補一次就得,途中唔洗除落黎,平時好似之前咁打理個頭就得

織髮都會局
因為都係假髮 
每年要換一次髮網

織髮有冇邊間好?或者一個髮咩價位度,依家做緊個間好L貴,成千蚊做一次bonding

巴打介唔介意留TG?

你加我都可以

我冇裝TG
其實bonding完就同打理自己頭髮差唔多,可以照洗頭照gel頭,但1個月多少少就返去再bonding過,個髮都成萬銀一個,用1年,保養一次,之後用多一年

巴打用緊?
用緊邊間?

各有各好

織髮都會局
因為都係假髮 
每年要換一次髮網

巴打介唔介意留TG?

你加我都可以

我冇裝TG

如果可以留一留contact
好多野想問
Thanks
最近發現自己啲頭髮生好慢 ,然後頭頂轉轉個位有少少稀疏。不過我由細到大啲頭髮都薄既。

想問有無巴打試過髪再生/基因活髮?

唔明
最近發現自己啲頭髮生好慢 ,然後頭頂轉轉個位有少少稀疏。不過我由細到大啲頭髮都薄既。

附一附圖

附一附圖

好少事
咁都叫甩咁6-7成人都係

附一附圖

好少事
咁都叫甩咁6-7成人都係

第4張圖我個頂好薄
請問邊度有印度版賣平?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞