脫髮救髮。食、買藥幫買、植髮織髮謬誤討論。你問我答(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
已決定植第二次髮

點解要植第二次?
第一次植完都係冇改善到?
植完之後唔係唔會甩咩?

因為之前植左一半,宜家得閒就搞埋佢

植左個啲位係咪唔會再甩?
你植頭頂定額?

同埋植左幾多束大約幾錢左右
我可能遲多幾年都要植

暫時唔會甩囉,到你5,60歲都可能會因年紀而甩
之前就3600 m字加頂一半 25000 人仔,呢次應該2000到

巴打 係邊間整?mm地同埋個頂稀疏
Tg chillandchill

植左唔再受DHT 影響
我塗左半年 用左6支

有得你睇 塗對我黎講係完全冇鳩用
同一開始差唔多
當然你可以認為止左算係咁

我依家轉食藥算鳩數 幾個月後再po

唔可以轉
要食加搽

同埋植左幾多束大約幾錢左右
我可能遲多幾年都要植

暫時唔會甩囉,到你5,60歲都可能會因年紀而甩
之前就3600 m字加頂一半 25000 人仔,呢次應該2000到

係大陸整?

係 ,完全無伏

x花

流花算係咁架啦

樓主有冇植過髮?

食藥

食邊隻藥?定應該睇睇e生先?利申老母同啊公都有脫髮

睇皮膚科先

前額呢? 有M字就係雄禿唔洗睇醫生

無m字 前額好正常
想問下
其實食藥同查野既藥效係咪可以KEEP到十年八年咁 (長時間)
(如果一開始用係有效的話)

定係都有好大機會食下食下就開始冇效力 (EG 2-3年咁)

有冇D數據咁

食藥好似有數據頂到5年OR ABOVE

冇呢個數據喎
請提供source

http://www.hairway.org/show.aspx?id=292

係頭髮復生量小左
唔係藥效到左就唔會冇左

姐係如果有效的話
可以一段長時間都有效? 10年8年咁?

十年巴
我上左去皇x活髮檢查頭皮
見到好似好油 反光 同有好多頭皮
但平時無頭皮掉落件衫
佢哋話係1-2期 m 字
買左兩支洗頭水
叫我去做 treatment $900蚊次
想問下有無其他方法 或者 生髮公司有無用
利申 21歲學生 屋企人無脫髮
有無巴打想要kirkland minoxidil 5% liquid
請留tg
我上左去皇x活髮檢查頭皮
見到好似好油 反光 同有好多頭皮
但平時無頭皮掉落件衫
佢哋話係1-2期 m 字
買左兩支洗頭水
叫我去做 treatment $900蚊次
想問下有無其他方法 或者 生髮公司有無用
利申 21歲學生 屋企人無脫髮

你本身覺得m 所以去check??

屋企人話掃地見地下啲頭髮有d多
所以我咪走去 check 因為我本身無咩留意
邊隻洗頭水好啲? 今日去完街返黎勁油
全家族都無人甩 點解要係我

利申:20都未夠

我都係 未夠20甩 依家24 已經無好多

織髮把啦
甩到咁 食藥都唔會變返多頭髮....

起馬可以止住下先

其實織髮定植髮好?

各有各好

織髮的話如果你接受到除落黎個一刻就可以
好處 :可以整大部分髮型,唔洗食藥,
壞處:唔係人人接受到前後落差
不過依家既織髮係一個月返去修補一次就得,途中唔洗除落黎,平時好似之前咁打理個頭就得

植髮:用自己既頭髮補落你甩左既位置
好處: 真髮,
壞處:洗咁多錢都係要靠食藥黎保住其他頭髮

織髮都會局
因為都係假髮 
每年要換一次髮網
每次剪頭髮一定要番去本新果間公司

織髮有冇邊間好?或者一個髮咩價位度,依家做緊個間好L貴,成千蚊做一次bonding

我都係 未夠20甩 依家24 已經無好多

織髮把啦

起馬可以止住下先

其實織髮定植髮好?

各有各好

不過依家既織髮係一個月返去修補一次就得,途中唔洗除落黎,平時好似之前咁打理個頭就得

織髮都會局
因為都係假髮 
每年要換一次髮網

織髮有冇邊間好?或者一個髮咩價位度,依家做緊個間好L貴,成千蚊做一次bonding

巴打介唔介意留TG?
邊隻洗頭水好啲? 今日去完街返黎勁油

我用緊施巴防脫

效果如何?
你都知答案啦

巴打咁我應該要點做
睇左醫生先?
之前經hair38睇過醫生 話我情況冇乜問題
但自己知道自己有m額
而家用緊新髮現洗頭 感覺甩少咗

織髮把啦

起馬可以止住下先

其實織髮定植髮好?

各有各好

織髮都會局
因為都係假髮 
每年要換一次髮網

巴打介唔介意留TG?

你加我都可以
TG: ky6969
想問下 唔想食藥
正係用5% KIRLAND MINOXIDIL 有冇效用? 
得24歲,暫時想減慢佢甩髮個情況唔想食藥
岩岩大病完想食天然野補下個肝腎先,過一年先再考慮食埋藥
推薦日本有隻洗頭水幾好用
Scalp D
用完feel 到啲頭髲厚左
利申:非打手
Scalp D
用完feel 到啲頭厚左

自膠
我塗左半年 用左6支

有得你睇 塗對我黎講係完全冇鳩用
同一開始差唔多
當然你可以認為止左算係咁

我依家轉食藥算鳩數 幾個月後再po

唔可以轉
要食加搽

Scalp D
用完feel 到啲頭髲厚左

邊度有得賣?
想問下 唔想食藥
正係用5% KIRLAND MINOXIDIL 有冇效用? 
得24歲,暫時想減慢佢甩髮個情況唔想食藥
岩岩大病完想食天然野補下個肝腎先,過一年先再考慮食埋藥

唔嚴重既M額多數唔建議食藥
之前經hair38睇過醫生 話我情況冇乜問題
但自己知道自己有m額
而家用緊新髮現洗頭 感覺甩少咗

HAIR38班友多數無問題都話有問題
佢都仲話你無問題會唔會真係無事
各位晚打 我天日會去藥房開始買保康絲 天日開始無了期療程 想問下只食藥可以嗎?
本人20
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞