脫髮救髮。食、買藥幫買、植髮織髮謬誤討論。你問我答(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
有冇巴打食開森髮隻finax 有冇用 係真定假

食左兩星期,未有異樣,唔覺性慾低左 有無用要等多幾個月先答倒你。我打算半年藥食哂都救唔倒頂就轉韓保

我試過用樓主話將佢放落水幾秒就溶 係唔係代表真藥既機會都高?

算啦巴打,買左就食啦,無謂估估下,我都係抱住咁既心態食,你脫到咩程度啊?

m額 + 頭頂有d疏 打算年尾去植 之後食藥食到死為止
森髮finpecia食左一星期
甩得多左好多
每次沖涼都無左10-20條,梳頭都無6-7條
是咪狂脫期開始左?

劉名

劉名

之前睇醫生,話我鬼剃頭。排政府專科睇要排一年,想問下我有咩可以做?
同埋雄禿鬼剃頭有咩分別?

鬼剃頭有得醫

可以點解決?有冇醫生介紹 好返又會再出返

劉名

唉 一用就一世
好灰

劉名

唉 一用就一世
好灰

好似我
依家用緊森髮finpecia + 5%
finpecia食左幾日發覺頭髮明顯甩得勁左
係咪已經起緊作用?
十年巴打 想問個頭頂鑽開始疏同薄
要係要開始用minoxidil?
一用就keep住一世要用?
2%同5%有乜分別?一用就用一世?有狂脱期?

5% for men only

week 3/4會狂脱
係英國讀左三年書,我諗係水質問題,每年都愈甩愈勁,係得第一年暑假返嚟果時洗返一兩個月頭變到無甩頭髮,之後返親嚟都無改善 依家m字同埋頭頂都幾稀疏,明明屋企人同親戚都無人甩頭髮

劉名

唉 一用就一世
好灰

好似我
係咪已經起緊作用?

幾日邊有咁快呀

強度問題

強度問題

咁有冇話一開始用住2%先?

強度問題

除非好輕微
否則一般建議5%
梳頭r頭都甩

劉名

唉 一用就一世
好灰

好似我
係咪已經起緊作用?

幾日邊有咁快呀

kirkland用左一個月關唔關事?

劉名

唉 一用就一世
好灰

好似我
係咪已經起緊作用?

幾日邊有咁快呀

kirkland用左一個月關唔關事?

5%week 3/4 會甩
係英國讀左三年書,我諗係水質問題,每年都愈甩愈勁,係得第一年暑假返嚟果時洗返一兩個月頭變到無甩頭髮,之後返親嚟都無改善 依家m字同埋頭頂都幾稀疏,明明屋企人同親戚都無人甩頭髮

有無巴打教下我可以點做?

強度問題

除非好輕微
否則一般建議5%

巴打應該點做?
有冇人用緊織髮??
呢個月瘋狂甩
頭頂1-2期
淨係minox夠唔夠造?
利申20歲
睇到廣告 想試下dr scalp既生髮 唔知有冇用 巴打識唔識呢方面既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞