脫髮救髮。食、買藥幫買、植髮織髮謬誤討論。你問我答(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
有冇用過保康絲嘅巴打講吓經驗?

尋日第一日食,食咗之後今朝冇晨勃,全日冇扯旗,驚到瀨屎

一日點會咁快起效呀

當然唔會咁快啦,我淆副作用

食左成一年到
朝朝都硬過鐵通

咁頭髮問題有冇改善?

冇嚴重左算唔算改善?
好左少少咁

有冇搽野先

一日一次

頂同兩隻角 依加去到幾嚴重?可以點救

頂唔似有事

2隻角係咪冇得救

頂有事 2額有事
但好輕鬆
儘快用藥了

應該食定搽?
個頂最嚴重 就咁食藥救唔救到?
食咗保記2年 想轉隻平d 想問下除咗印度嗰隻Finpecia外
有冇人食過Maxteride 1mg? 我見好似好少人講
另外Fincar 5mg係咪就係要自己切開4份嗰隻?
之前有人介紹過韓國制既Damocare但又好多間藥房都冇

搽藥有冇用 一出世個髮線好似就係咁
呀媽個邊個個脫髮
老豆個邊個個好多頭髮
少少心得
勤力剪指甲
同洗頭前先洗乾淨隻手
咀樣洗頭唔多唔少會有幫助
染完一次髮頭頂轉位左右兩邊疏左好多,但個轉位正中又冇事 過左幾個月都唔覺生返 會唔會trigger左開始脫髮 好後悔染左個次頭髮

睇左醫生淨係俾左類固醇藥膏茶,其實有冇用,茶左一排又唔覺有咩效果

有冇咩醫生推介

利申 啊爸頭髮都疏
想問果D紅外線激光活髮頭盔有冇效果的?
有無巴打係森髮買開印版保記?信得過嗎?佢而家3盒$400 好似幾抵
染完一次髮頭頂轉位左右兩邊疏左好多,但個轉位正中又冇事 過左幾個月都唔覺生返 會唔會trigger左開始脫髮 好後悔染左個次頭髮

睇左醫生淨係俾左類固醇藥膏茶,其實有冇用,茶左一排又唔覺有咩效果

有冇咩醫生推介

利申 啊爸頭髮都疏

你染得淺色又本身疏會容易左見肉喎

本身個兩個位好密,染完後有兩達頭皮係得返少少頭髮,醫生只係話唔係班禿,叫我茶藥膏先。
我最初岩岩染完啲頭髮好長,可能遮住左,睇左幾個醫生都話唔覺有事,但最近剪短左就唔太遮到。係咪應該用rogaine救下? 係咪一用就一世

同問

同問

我覺得幾好,用左三個月左右,頭髮粗左,額角生返既就唔知關唔關事,因為有食開印保,我早晚一粒,性能力同肌肉生長都無咩影響,同埋我有食埋d保健產品

結論:頭盔+印保+健落+做運動
額角d頭髮有好轉,仲生長緊

巴打 你係俾錢買咗個頭盔機? 幾錢左右?
因為我最嚴重係個頭頂 食藥同埋搽緊藥2個月
暫時頭頂冇好轉 可能係狂脫期 依家仲明顯左
想問下你個頭盔對頭頂係咪有好大功用?

同問

我覺得幾好,用左三個月左右,頭髮粗左,額角生返既就唔知關唔關事,因為有食開印保,我早晚一粒,性能力同肌肉生長都無咩影響,同埋我有食埋d保健產品

同問

買左4688 我覺得佢只係令到頭髮健康d
可能我淨係左幾個月,我食過一年停左半年又食返 ,我覺得食藥要6至9個月

巴打你係頭頂有事?
食左一年有冇多番頭髮?

搽藥有冇用 一出世個髮線好似就係咁
呀媽個邊個個脫髮
老豆個邊個個好多頭髮

同你一樣
初中已經細心留意到m額
我都想知點搞
食保康絲會唔會肥
仆街食左3個月重左4kg

同問

買左4688 我覺得佢只係令到頭髮健康d
可能我淨係左幾個月,我食過一年停左半年又食返 ,我覺得食藥要6至9個月

巴打你係頭頂有事?
食左一年有冇多番頭髮?

我係個額有事,頭頂好似易d搞

我依家個頭頂越嚟越嚴重
2個月前 就咁望已經有少少睇到
Keep左食藥同查藥兩個月
依家如果唔用髮粉
就好明顯見到一個光酥餅咁大嘅洞..
唔知係咪因爲查藥嘅狂脫期脫多左
依家好擔心
又唔知用發粉 會唔會令頭髮易甩咗
次次洗頭都十幾條頭髮係手
真係好想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞