脫髮救髮。食、買藥幫買、植髮織髮謬誤討論。你問我答(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
請問印度版保記同正常版成份係唔係一樣?

same

感謝回答
食左差唔多7年保記
最近先知道有平價印度版...
想買幾盒試下

另外想問下係唔係普通藥房都買到?

努力問 你會有回報
之前買左5% 今日到貨
我係擠落隻手度再搽落額頭(m字 22歲)
但係今日搽完之後個頭痛左成日
想問下各位ching 咁正唔正常?

foam 定 liquid. ?
頭有冇濕?
其實雅培隻CG210醫學活髮精華有無用嫁

想問吓有冇人試過倍髮加呢隻藥
我女朋友呢排好似甩多左頭髮

咩成份
唔好市面上有咩講話防脫增髮就信
我想問用5%狂脫期係咪last 一個月左右 用左差唔多三個星期 甩到好恐怖 仲小頭髮過之前
利申 剩係用5%冇食藥

呢隻係印版保記? m額幫唔幫到手?最緊用左kirkland foam 狂脫期好誇張, 一日最少二百條

狂脫期!?咁恐怖!?
明明用黎解決脫髮,一用就黎個狂脫期?!
說明書有講?

應該係之前一年有用開倍健水劑,幾個月前停左轉左第二隻試下,點知冇用,依家應該係甩番之前用倍健保住果d

停藥就自求多福
已經講過停藥會甩返晒
藥房買左盒保記 大家睇下係咪正品

$3xx 28粒 有說明書

今年額角明顯上移,平日洗頭一樣都係甩十零條以內,本身多頭油面油,甩果排見到額角頭皮有d紅點 頭皮又經常會紅左一撻撻,有時會痕,係頭皮發炎?

係咪髮線一上移就係雄禿?淨係食藥保唔保得住髮線唔再後移?

保得住既
頭頂如何?
https://www.bernsteinmedical.com/medical-treatment/patient-photos/nggallery/page/4

睇完安心好多 有19歲已經開始食

佢地食 finasteride 1.25mg/day
我地反而1mg?

1mg 先係正確
1.25 可能係保列治割4份
請問 Finax 同 印版保成份係咪一樣?
但見finax 係默莎東 授權生產
我唔知應該買邊隻食好,但還是無所謂的?
今年額角明顯上移,平日洗頭一樣都係甩十零條以內,本身多頭油面油,甩果排見到額角頭皮有d紅點 頭皮又經常會紅左一撻撻,有時會痕,係頭皮發炎?

係咪髮線一上移就係雄禿?淨係食藥保唔保得住髮線唔再後移?

保得住既
頭頂如何?

頭頂有少少疏,係8,9年前中學果陣唔知係咪脂溢性頭皮炎搞到甩好多,之後有生返出黎,但整體髮量少左薄左,頂同額角頭髮都係幼d
髮線就呢一年開始明顯退

撞正八號醫生冇開
去藥房買完 見佢特登入房仔拎覺得唔對路
有冇巴打識分
左邊西醫買450 右邊藥房買400

撞正八號醫生冇開
有冇巴打識分

我意思係有冇ching識分真假

撞正八號醫生冇開
有冇巴打識分

左面應該真
右面你試下上HAIR38打CODE睇下真定假

個網更新緊
但單從包裝是咪分唔到

撞正八號醫生冇開
有冇巴打識分

左面應該真

個藥成分其實都寫到明一樣,問真假係為左知道佢係咪麵粉扮藥粉呃鳩你

你個名夠叫一番搾⼁⼃啦
唔通你又真係啤酒咩ching
唔好搵交嗌啦

撞正八號醫生冇開
有冇巴打識分

左面應該真

個藥成分其實都寫到明一樣,問真假係為左知道佢係咪麵粉扮藥粉呃鳩你

你個名夠叫一番搾⼁⼃啦
唔好搵交嗌啦
我想問係咪食藥要食一世
一停藥,係會甩得仲勁過一開始唔食?
其實點解會咁既
停藥左,dht 唔係應該去返未食藥前既水平?
點解會仲衰過唔食?
宜家20歲,由中一、二開始甩頭髮,近年甩到比呀媽話我搞到成屋頭髮
細個既時候D頭髮好多好厚又有光澤,但係宜家札埋太約得五毫子多D咁粗
宜家已經盡量唔札頭髮、唔吹頭、唔染髮,希望D頭髮會健康返
想問下有咩方法可以令D頭髮生返密D同唔甩咁多?
其實如果有諗住生小朋友係咪唔好食藥呢?
雖然我上網見到人食緊藥都中招

你生個仔又甩頭髮生黎做咩

有遺傳基因好心咪生喇 自己咁煩仲受唔夠累下一代咩

多謝各位關心
生之前我會資訊醫生建議

其實甩髮睇母性遺傳多過男性

岩岩追返post
我老婆啲頭髮多到仆街
Btw今個月開始食藥了
希望有用啦

撞正八號醫生冇開
有冇巴打識分

左面應該真

你個名夠叫一番搾⼁⼃啦
唔好搵交嗌啦

左手面係舊版、右手面係新版

撞正八號醫生冇開
有冇巴打識分

左面應該真

你個名夠叫一番搾⼁⼃啦
唔好搵交嗌啦

原來如此

撞正八號醫生冇開
有冇巴打識分

左面應該真

你個名夠叫一番搾⼁⼃啦
唔好搵交嗌啦

原來如此

西醫通常取左貨擺左好耐,藥房啲貨清得快返左新版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞