脫髮救髮。食、買藥幫買、植髮織髮謬誤討論。你問我答(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
其實如果有諗住生小朋友係咪唔好食藥呢?
雖然我上網見到人食緊藥都中招

你生個仔又甩頭髮生黎做咩

有遺傳基因好心咪生喇 自己咁煩仲受唔夠累下一代咩

多謝各位關心
生之前我會資訊醫生建議

其實甩髮睇母性遺傳多過男性
想知睇脫髮類型係咪唔洗去專科? 現在情況真係比兩年前稀疏好多,利申仲係處男無頭髮唔洗媾女了

唔洗
自己都判斷到
樓主我想如果係雄禿既話 你建議食保康絲定係植髮?
邊種會有效啲?邊種可以根治到?

植髮都要食藥

植髮要食藥架

睇pattern

[member]
呢張係2016年頭沖完涼後影

呢張係最近頭乾個陣影

呢張係最近洗完頭影
有冇人可以幫下手
[/member]

前額?
想知睇脫髮類型係咪唔洗去專科? 現在情況真係比兩年前稀疏好多,利申仲係處男無頭髮唔洗媾女了

唔洗
自己都判斷到

求其搵個醫生就得?自己真係判斷唔到?成日戴帽 頂帽兩年都無洗過

唔洗
自己都判斷到

求其搵個醫生就得?自己真係判斷唔到?成日戴帽 頂帽兩年都無洗過

後生甩髮真係死罪....
有女都話可以真愛keep住一齊
冇女就.......

搽左兩個禮拜有敏感
醫生叫我停住先
會唔會瘋狂甩架
想問下
其實食藥同查野既藥效係咪可以KEEP到十年八年咁 (長時間)
(如果一開始用係有效的話)

定係都有好大機會食下食下就開始冇效力 (EG 2-3年咁)

有冇D數據咁

食藥好似有數據頂到5年OR ABOVE

冇呢個數據喎
請提供source

十年巴
其實食藥同查野係咪只可以頂到一陣
唔可以作長期抗爭
想問下
其實食藥同查野既藥效係咪可以KEEP到十年八年咁 (長時間)
(如果一開始用係有效的話)

定係都有好大機會食下食下就開始冇效力 (EG 2-3年咁)

有冇D數據咁

食藥好似有數據頂到5年OR ABOVE

冇呢個數據喎
請提供source

http://www.hairway.org/show.aspx?id=292

多謝各位關心
生之前我會資訊醫生建議

阿公 舅父無甩
老豆 阿爺有甩
我十幾歲就甩咩玩法
根本呢個世界睇少左甩頭髮既影響
又唔係自己甩實講得輕鬆

多謝各位關心
生之前我會資訊醫生建議

阿公 舅父無甩
老豆 阿爺有甩
我十幾歲就甩咩玩法
又唔係自己甩實講得輕鬆

算啦 無甩既人根本唔會明
E家狂脫期 試過真係一手2 30條頭髮 洗頭果陣
幾時先脫完

唔知係咪心理作用 願頂個窿好似大左..

利申 搽緊同食緊藥 1-2期

多謝各位關心
生之前我會資訊醫生建議

阿公 舅父無甩
老豆 阿爺有甩
我十幾歲就甩咩玩法
又唔係自己甩實講得輕鬆

個種心理壓力無甩嘅人識條鐵咩 會甩嘅人自然會將心比己 唔想下一代受苦

多謝各位關心
生之前我會資訊醫生建議

阿公 舅父無甩
老豆 阿爺有甩
我十幾歲就甩咩玩法
又唔係自己甩實講得輕鬆

算啦 無甩既人根本唔會明

冇自信
工作愛情都會失敗
我之前食保康絲效果良好,生番好多密番,之後去了外國三年停咗食,覺得勁甩,返番食之前狀態,而家想食番,想問食印保或finax會唔會同之前食正版有相沖?(雖然我知道成分一樣)而兩隻揀邊隻好?望各位髮友解答
如果我想食左一陣藥穩定左先再搽藥 會唔會有咩問題?
好似保記比較有效?
我之前食保康絲效果良好,生番好多密番,之後去了外國三年停咗食,覺得勁甩,返番食之前狀態,而家想食番,想問食印保或finax會唔會同之前食正版有相沖?(雖然我知道成分一樣)而兩隻揀邊隻好?望各位髮友解答

如果唔係假藥無分別
正版只係博佢大公司出有咩事睇下搵唔搵到佢賠
好似保記比較有效?

無問題
保記應該比ROGAINE有效
但有副作用機會相對都大d
幾時先脫完

頂好似甩好似一開波已經叫3期
幾時先脫完

頂開始甩好似一開波已經叫3期
好似保記比較有效?

無問題
保記應該比ROGAINE有效
但有副作用機會相對都大d

爬過文,食耐左副作用會慢慢消失 我覺得都ok
有冇人試個ebay 或 Amazon 買kirkland minoxidil foam 5%? 聽講幾抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞