脫髮救髮。食、買藥幫買、植髮織髮謬誤討論。你問我答(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
各位晚打 我天日會去藥房開始買保康絲 天日開始無了期療程 想問下只食藥可以嗎?
本人20

巴打
之前經hair38睇過醫生 話我情況冇乜問題
但自己知道自己有m額
而家用緊新髮現洗頭 感覺甩少咗

HAIR38班友多數無問題都話有問題
佢都仲話你無問題會唔會真係無事

但我真係有m同洗頭都甩幾多頭髮下
個醫生都語氣心長咁講解下保記係啲乜
好無耐咁講你係甩就要甩 都改變唔到
望一望佢 成個清朝人咁
就明白有啲野係整定 冇得避
但自己知道自己有m額

HAIR38班友多數無問題都話有問題
佢都仲話你無問題會唔會真係無事

但我真係有m同洗頭都甩幾多頭髮下
個醫生都語氣心長咁講解下保記係啲乜
好無耐咁講你係甩就要甩 都改變唔到
望一望佢 成個清朝人咁
就明白有啲野係整定 冇得避

無奈
而家又搽藥同食藥 真係好想知幾時先完狂脫期
日日洗頭2 30條 好想死

起馬可以止住下先

其實織髮定植髮好?

各有各好

織髮的話如果你接受到除落黎個一刻就可以
好處 :可以整大部分髮型,唔洗食藥,
壞處:唔係人人接受到前後落差
不過依家既織髮係一個月返去修補一次就得,途中唔洗除落黎,平時好似之前咁打理個頭就得

植髮:用自己既頭髮補落你甩左既位置
好處: 真髮,
壞處:洗咁多錢都係要靠食藥黎保住其他頭髮

織髮都會局
因為都係假髮 
每年要換一次髮網
每次剪頭髮一定要番去本新果間公司

織髮有冇邊間好?或者一個髮咩價位度,依家做緊個間好L貴,成千蚊做一次bonding

巴打介唔介意留TG?

你加我都可以
TG: ky6969

搽藥係咪都係一停就反彈?

同埋植左幾多束大約幾錢左右
我可能遲多幾年都要植

暫時唔會甩囉,到你5,60歲都可能會因年紀而甩
之前就3600 m字加頂一半 25000 人仔,呢次應該2000到

係大陸整?

係 ,完全無伏

x花

流花算係咁架啦

樓主有冇植過髮?

想問下
其實食藥同查野既藥效係咪可以KEEP到十年八年咁 (長時間)
(如果一開始用係有效的話)

定係都有好大機會食下食下就開始冇效力 (EG 2-3年咁)

有冇D數據咁

食藥好似有數據頂到5年OR ABOVE

冇呢個數據喎
請提供source

http://www.hairway.org/show.aspx?id=292

係頭髮復生量小左
唔係藥效到左就唔會冇左

姐係如果有效的話
可以一段長時間都有效? 10年8年咁?

十年巴

放心食啦
我上左去皇x活髮檢查頭皮
見到好似好油 反光 同有好多頭皮
但平時無頭皮掉落件衫
佢哋話係1-2期 m 字
買左兩支洗頭水
叫我去做 treatment $900蚊次
想問下有無其他方法 或者 生髮公司有無用
利申 21歲學生 屋企人無脫髮

唔好再上活髮中心
講左最少1000次
錢多比人賺冇計
邊隻洗頭水好啲? 今日去完街返黎勁油

用返較為gentle 既洗頭水
你都知答案啦

巴打咁我應該要點做
睇左醫生先?

食藥搽藥
但自己知道自己有m額

影上黎睇下
想問下 唔想食藥
正係用5% KIRLAND MINOXIDIL 有冇效用? 
得24歲,暫時想減慢佢甩髮個情況唔想食藥
岩岩大病完想食天然野補下個肝腎先,過一年先再考慮食埋藥

有用
只不過食藥雙重醫治
我塗左半年 用左6支

有得你睇 塗對我黎講係完全冇鳩用
同一開始差唔多
當然你可以認為止左算係咁

我依家轉食藥算鳩數 幾個月後再po

唔可以轉
要食加搽

雄禿啦一定係
各位晚打 我天日會去藥房開始買保康絲 天日開始無了期療程 想問下只食藥可以嗎?
本人20

情況如何?

搽藥就會

起馬可以止住下先

其實織髮定植髮好?

各有各好

織髮的話如果你接受到除落黎個一刻就可以
好處 :可以整大部分髮型,唔洗食藥,
壞處:唔係人人接受到前後落差
不過依家既織髮係一個月返去修補一次就得,途中唔洗除落黎,平時好似之前咁打理個頭就得

植髮:用自己既頭髮補落你甩左既位置
好處: 真髮,
壞處:洗咁多錢都係要靠食藥黎保住其他頭髮

織髮都會局
因為都係假髮 
每年要換一次髮網
每次剪頭髮一定要番去本新果間公司

織髮有冇邊間好?或者一個髮咩價位度,依家做緊個間好L貴,成千蚊做一次bonding

巴打介唔介意留TG?

你加我都可以
TG: ky6969

巴打我純粹想問下你織髮既用後感
可以的話tg 我Thanks
本人20

情況如何?

成個頭都愈黎愈少頭髮 點整都見到頭肉

搽藥就會

仲以為食藥先會

咁應該買liquid 定foam ?
有冇人知邊到睇醫生會好啲
另外想問搽藥其間帶帽同用髮粉有無影響?

今日睇完醫生 醫生話第二期 開始保記生涯 希望有用 加油各位巴打🤦🏻‍♂️ 諗住淨係用保記先 驚用minoxidil 狂脫期😭
利申 25 天生頭髮幼+額高

今日睇完醫生 醫生話第二期 開始保記生涯 希望有用 加油各位巴打🤦🏻‍♂️ 諗住淨係用保記先 驚用minoxidil 狂脫期😭
利申 25 天生頭髮幼+額高

想問巴打們呢個case 淨用保記會唔會都ok
今日都睇左醫生,但係佢話係脂溢性脫髮,內分泌失調,聽到我1999,都唔知係咪呃藥費
今日都睇左醫生,但係佢話係脂溢性脫髮,內分泌失調,聽到我1999,都唔知係咪呃藥費

個頭咩情況先 同埋有無開藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞