[NBA][班馬好低效 chet好高效] 23-24 斑馬刺圍爐專區 6

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
波波試陣啫,最尾想贏嘅
當然唔試可能贏咗啦
https://x.com/spurs/status/1767717748535173338?s=46

想講好耐
Wesley今年作為slasher的表現大有進步
只要對位的防守球員稍有失位
佢就能夠以暴力first step直奔籃框
面對防守方長人補位
在攻籃與傳波之間的決策更準確
睇得出馬刺今年在Wesley的角色定位上做咗好多功課

Wesley係全隊少數有能力破壞防線的外圍球員
只要補上可靠三分射手在外圍埋伏
馬刺在進攻戰術運用上就多好多變化
坦隊唔試陣唔通要好似勇士咁爭緊嗰陣先試咩
mamu 值得更多機會同時間
希望下季仲見到佢喺刺
擔心咗barlow先
Wesley 暑假練下射波同Finishing
其實已經好好用 佢決策已經好左好多
佢有成隊刺無人有既野
速度同爆發係聯盟都中上水平
Bessey 俾番個位出黎啦
今日擺雙塔成效如何 如果打得到 今年選秀又多一個Alexandre Sarr選項
尊重啦
經已尊重左 未叫佢躝
agger
Wesley的角色定位唔需要做第一持球點
只要練好射波,做外圍埋伏手時冇人敢放佢
可以穏定進入輪替
Sarr如果練到Gobert 80%防守和單擋威力已經好好
防守上係院長嘅超級大upgrade
但係Sarr的進攻意欲和進攻手段有好大個問號
進攻你當佢9成用唔番,要等人餵波
班馬會繼續被人包夾

Barlow進攻好難夾班馬,要有射程先得
Mamu就睇佢跑位,傳球,進攻睇到好爽,但防守幫唔到班馬
如果選 Cody or Matas 是但一個
Barlow / Manu / Bassey 其中一個要走
私心希望 Barlow 有得留低
擔心咗barlow先
如果選 Cody or Matas 是但一個
Barlow / Mamu / Bassey 其中一個要走
私心希望 Barlow 有得留低

太掛住禿頭佬,打錯字
當薪資包賣出去得唔得
我估會直接裁
唔好啦,換番1枝次輪我ok
https://www.noceilingsnba.com/p/2024-nba-mock-draft-v4?utm_campaign=post

No Ceiling mock draft V4
..
3. Reed Sheppard (Spurs)

7. Stephon Castle (Spurs)

佢地思路幾直接
兩位都係高球商後衛
Sheppard幫班馬拉空間
Castle主打外線防守,賭佢將來練出三分波

刺會唔會用晒2枝簽嚟選後衛我就好懷疑啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞