[NBA][班馬好低效 chet好高效] 23-24 斑馬刺圍爐專區 6

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
公道嘅,睇得出馬拉雞有番信心
進攻輸出部分抵消到防守失血
起碼唔會佢一出手,就覺得唔會入 只要唔俾人放投就會幫到班馬 無咁易比人雙夾三夾
防守天花板太低,練到最盡應該係後備火力輸出,角色同麥兜差唔多,前提係進攻要穩。combo G 呢個位太多新血,好易換人升級
今日三分5/5冇佢冇最後喇
佢進攻有返信心差幾撚遠 連守波都上到多少力
DNP之前嗰幾十場真係球場黑洞咁
嗰期同院長真係一內一外黑白無常 冇攻冇守
麥兜完全off-ball角色球員嚟嘅
雞哥至少有啲波底 可以幫手key波落波
呢樣行路草練咗幾年都唔及佢 最後變咗3D player

佢啲TO係嘔幾千斤血嘅好多都遊魂咁
但係外圍進攻佢係隊內最多瓣數
如果球王短手/Wesley有佢嘅三脅勢 已經唔同層次
可惜
其實球探對兩位睇法都好極端
Dillingham打法吃體型同爆發力,但佢first step唔快,手唔長,上到NBA層次未必打得出進攻效率。防守大坑,預計NBA角色係第六人例如 Lou Williams。

Sheppard打法靠食腦預判,唔吃體型,可保留大部分打法。天生剋星係大型3D側翼。預計防守效率會下跌,但唔會變負數。睇好佢嘅球探覺得佢係一盤沙律,John Stockton x Mark Price x Derrick White x Brandin Podziemski 樣樣有少少。 唔睇好佢嘅覺得似Austin Reeves。意見非常兩極化。
Jaylen Brown 衰左手被人針,雞哥衰晒左右手,你話點好

Wesley而家練緊另類3D slasher,角色就快定型,唔期望練出中距離啦。短手就超越咗期望架喇,夾到wemby打就算,要求唔高
意思係雞哥拍波唔掂?
佢係有甩波 不過佢起碼key到波攻到入去
拍波馬刺係得牙鐘穩過佢
咁仆街啦 馬刺宜家搵個拍到下波嘅都難

Wesley進攻真係粗糙 宜家觀感好似PG版牙陳咁
三分線收波搵人傳 鏟入去搵人傳
無球走位切入上籃 大空位三分
擔任嘅角色真係幾似

球王key波攻框係弱 呢樣真係冇得同Booker比
睇下馬刺同佢自己磨到幾多出嚟
我就係覺得佢係Reeves果班
但佢有一樣野刺需要既 射波
揀個唔識射波既真係攪唔掂 係教唔掂 唔同以前
邊個係球王
短手
有排佢啲shot decision學足佢偶像Kobe咁
三夾之內皆是空檔
DV就左避blk 個射姿愈黎愈高
高唔緊要 手感練得穩就得
佢第一年有期射姿勁古怪 隻手好似D投石機咁掟出去
安全第一
Mamu+把佬
今場打得咁好嘅
呢下吹咩?
Sochan打爆左佢模版追夢
開始倒水
把佬
今場三分幾準,唔知頂唔頂到第四節
香檳哥三分準到唔似今年嘅香檳哥
只能夠講似番個人 Wide到咁唔入 佢都幾大穫
雖然平時真係唔入
唔使守Curry,體力消耗少好多
如果唔係個犯纏身,數據可以再靚仔d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞