[NBA][班馬好低效 chet好高效] 23-24 斑馬刺圍爐專區 6

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
27分10板8助5偷波5封重點:30分鐘出場
隊友手感差到傻
Sochan就算射唔入都仲有走位空切可靠得分
短手冇體力連open shot都炒
睇左大半季
得分籃板防守三分Blk甚至steal我都覺得佢咁嘅身形咁既敏捷有都唔出奇
但係CLS竟然開始連Assist都有
仲要係啲好隱蔽嘅傳波
大佬
今日sochan 算係咁,頭先有2嘢d 動作真係幾似rodman
靠天賦打波已經咁癲
球場視野和高位策應光速養成中
休季好好學埋單擋同落波就不得了
球場視野係一月上場時間限制期間
波波俾wemby的功課
呢條友cls癲
波波尋日定早兩日先講,賽程咁密場接場,d 球員中間都無時間練基本功, which is 馬刺班球員好多連基本功都仲係raw。我唔知斑馬會點安排,因為佢仲要打奧運,但sochan 休季再練、而且一定要再練,佢d 射姿真係好唔標準,但另一方面睇即係仲有大把空間去執。
短手生性d 已經贏咗
video 練波
佢真係好唔穩定,應該咁講,成隊波其實都好唔穩定,但斑馬打天賦可以蓋左佢一部分嘅唔穩定,但隊友就無依個天份
Sochan的近框得分技巧靠食老本
其實仲有nba 95th percentile 效率

中距離fade away jump shot 養成中
數據上記得有5成命中

三分波命中差咗
係Sochan今季第二次改動起手式了,唔怪佢
季初的起手式高命中率,但起動時間長
季中修正起動機制,收球起手時間短咗,由腳發力起動,要用10000小時練好佢
雖然成日笑馬刺睇片練波
但對wemby來講真係work
炒射波教練未
等聖城開高才通
麻煩球王暑假搵DDR上堂學下pump fake
一生受用
射波教練今年先請 睇定啲
通常改射姿都要2-3年
其實馬刺成隊 除左斑馬有準明星級表現之外 其他大部分連合格都稱唔到 好少少既係短手 Sochan KJ 但我覺得如果佢地係爭冠球隊 分分鐘連正選都唔係

成隊就係 1個準明星+ 3個合格球隊 +全部學屆
嚴格來講,2014馬刺隊都係得TP一位全明星 + 兩老 + 後起之秀259 + 一堆角色球員

重點唔係有幾多位wemby以外的全明星球員,而係有邊個適應到wemby的打法?適應到先有得留低繼續練等

暫時覺得最有潛力:
(1) Sochan 嘅off ball, 同wemby嘅4-5 inverse PNR
(2) 短手/ wemby PNR, PNP, pin down

KJ因為冇mid range,防守差,忟忟地。馬刺升級3號位迫在眉睫。
今日訓醒又見到啲咩 5X5
所以馬刺最少都要坦埋下一年 選埋25簽
26年開始應該可以通過交易補強
唔該俾埋Flagg馬刺啦
參考返雷霆應該就算交易都唔會都係小修小補 核心都想自家培養
參考返雷霆應該就算交易都唔會都係小修小補 核心都想自家培養
分分鐘要靠鷹pick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞