[NBA][班馬好低效 chet好高效] 23-24 斑馬刺圍爐專區 6

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
真心支持roty
睇preseason 表現點估到Wesley 會反cup 馬拉雞
上季院長同馬拉雞表現都唔錯
統計以下巫師球員被Sochan防守時的命中率 (合共2場比賽):

Kyle Kuzma (6/23) 26%
Jordan Poole (2/7) 28.6%
Tyus Jones (0/3)
Avdija (0/2)
Bilal Coulibaly (0/1)
Kispert (0/1)

以上數據同eye test結果一致
學習能力和心態決定境界
Sochan 冇入選
ivey畀monty撚足成季都仲入到
sharpe打唔打到 佢傷左大半個月依加仲未出得返
Wesley只係唔做多餘野加落力防
同香檳哥一樣 只要唔亂出手就ok
因為本身就唔係sell攻
馬拉雞本身sell攻但唔撚入 就抵死啦
Wesley好處係有無球cut,佢多數得分係無球,射波睇過佢罰球真係無咩期望住但佢防守真係唔差頂返條數
今年夏天新的薪資上限為 1.41 億美元,馬刺隊的新上限空間預測為 2,280 萬美元。

暴龍隊目前預計在樂透區排名第六,這意味著如果這種情況成立,他們將保留六月的選秀權。

☯︎ 2024年
馬刺首輪
暴龍首輪(前6順位保護)
黃蜂首輪(若2023年未兌現,前14順位保護)
馬刺次輪
湖人次輪
鵜鶘/公牛次輪(高順位歸馬刺)

☯︎ 2025年
馬刺首輪
老鷹首輪
公牛首輪(前10順位保護)
黃蜂首輪(若2024年未兌現,前14順位保護)
暴龍首輪(若2024年未兌現,前6順位保護)
馬刺次輪
暴龍次輪
公牛次輪

暴龍首輪(前6順位保護)
黃蜂首輪(若2023年未兌現,前14順位保護)

兩隊都係重建中 九成最後變次輪
呢兩支首輪點得黎? 點解傾得咁差 唔係愈拖後愈難
黃蜂支首輪24 同 25 都係十四保護 點解唔係遞進式
一枝白腸
一枝Ass 搭單 3個FRP其中一個
黃蜂係賣murry 從鷹隊收既
速龍就係賣白腸
龍個張嘅 有個機會係賭佢飛出前6
龍嗰枝算冇咩protection其實算幾唔錯 用結果論去睇緊係差過0保護 但係要知道做trade本身係賭緊未來 而白腸單trade交易當下速龍嘅實力係喺playoff同playin之間遊走 draft night揀非常fit隊波陣容嘅dick 暑假續白腸同休季簽到世錦mvp嘅德國mk係有野心再進一步爭po而唔係tank 只係冇人估到西琴對新教練嘅體系咁水土不服 而bench冇正統c亦放大咗問題 速龍最後先決定重組(重組同推倒重建唔同)
老鷹終於拿到眼饞很久的馬刺太子穆雷,雙方30日敲定交易,老鷹送出2023年首輪籤(來自黃蜂隊,有前16保護)、2025與2027年老鷹未保護首輪籤、以及2026年的首輪籤互換權,以及薪資包裹蓋里納利

咁睇即係支首輪係一早傾好左 只係鷹隊手上換返黎 最壞情況睇即係最後:
25+27 老鷹首輪
27黃蜂次輪

稍早在推特上報導,透露馬刺已和暴龍完成協議,最後用替補中鋒柏奇、2024年一個受保護的首輪選秀權,以及2個未來的次輪選秀權,就成功換來波透。

最壞情況睇即係最後:
23+25+26+27 四支次輪

另外睇返原來white 只係換到一個首輪 + 一個互換權 ,Dllm 事後睇佢勁到明星級 好蝕
你可以屌wright蛇點解攬住枝雞肋黃蜂簽唔換其他嘢 但係本身枝簽嘅restriction唔係wright蛇傾返嚟嘅 一單還一單唔好屌錯
暴龍有心重建一定唔會益你 特登輸都要沖前6
前6冇咁易衝啦
本身東岸難輸過西岸
現時跟戰績排 佢已經係第六
另外講開 25公牛首輪 都好似危危地 前排仲話想賣LaVine 好似有心想重建
可能最後又幸運之神 佢排尾6 但跌落第7
龍唔似會坦就算佢賣 og同西琴都係傾向收返有即戰力既新人 最近連敗係傷病多 佢要搵牙羊打正選 C就知到中峰傷到無人用
如果賭得中就真係賺到笑 暴龍支簽一定係靠前段 分分鐘有Top 10 , 如果拎到馬刺就真係賺到笑

不過唯一美中不足係 24年係小年 潛力都好弱下 不過控制唔到就算啦

我地今年都好大機會首抽 如果加上暴龍支簽係Top 10 , 我地就10簡2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞