[NBA][班馬好低效 chet好高效] 23-24 斑馬刺圍爐專區 6

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
糾正番先,今季從來冇諗住坦,下年都唔會坦,純粹隊波暫時真係廢
https://youtu.be/0vQ_G2L-9YE?si=8AWpTYL_SLvnZ_Yx

真係多Pick先係皇道 始終無人可以年年都一籤中S級 簡多幾個 命中率都高d

雷真係又可以繼續爭冠 另外又有樂透首輪抽 雙重快樂 我刺成手二輪 都唔知要養到何年何月
d 傻西井底之蛙仲要笑佢串錯字,Sochan 英國大,寫英式英文好正常
大家好,想同大家介紹番
本屆NCAA控衛當中選秀排名最高的 Reed Sheppard
破表的進階數據、驚人的三分命中率、破紀錄的偷波數字等等
呢啲基本野太普通太多人講,我就唔重複了
想同大家分享番 box score 同 highlights 睇唔到的細節

如上圖(左至右,上至下)
(白衫15號的白人矮仔係 Reed Sheppard)
1. 紅衫球員持球快攻殺入禁區, 白衫多人夾擊
2. 紅衫正確地傳波俾底角大空檔隊友射三分。白衫5人皆在禁區防守
3. 當波還未離開紅衫底角球員雙手,Sheppard已經回頭尋找紅衫中鋒的位置,其他白衫隊友還在發夢
4. 當波還在半空,對方中鋒步入三分線,Sheppard已經起步
5. 當波還在落下,Sheppard已經手扎好馬 box out 紅衫中鋒
6. 紅衫中鋒推開Sheppard,波中框彈出,Sheppard已經回頭準備搶板
7. Sheppard 起跳搶板
8. 在對的時空出現在對的位置,搶贏咗兩個紅衫(包括中鋒)
9. 最後死攬實個波唔放,tough到仆街

呢場係我第4場睇足Kentucky全場的比賽
已經唔係第一次見 Sheppard box out 中鋒
呢一類無論係highlights定數據上睇唔到嘅聰明以小守大 winning plays
近年最接近的球員係 Derrick White
古代最接近的球員係 John Stockton
Intangibles 係一樣無得教的籃球技能
如果馬刺要選後衛,候選人當中一定有Sheppard
Q1 Sochan連番錯誤,今日做乜事
Malaki-Vassell-Osman-Sochan-Zach
波波試新陣
聖安東尼安奧磚頭隊
睇下今場埋單輸幾多
短手跌親要直接入更衣室,希望無事
炒到忟
原來我刺打左半場嗱?
好有心

Reed Sheppard身高真係硬傷
成班人回防跑都冇氣
矮唔一定無救, 可以學stockton/cp3 呢類防守黐線佬嘅技巧
反而佢嘅playmake上限先係最大疑問
出面d mock 好兩極化,一批好愛佢,另一批踩佢
三年之後,我就睇吓馬刺依家嘅陣容最後留到幾多個
成班都冇資格打NBA
廢到
半場輸20度,最尾又熱血追分
Sochan今場遊魂抵被波波benched
Mamu上場帶嚟嘅活力同決策間接幫馬刺追剩9分
短手有番手感好重要
出mamu 反而追到分 不如下場試下棄院長出mamu
mamu 頂4號位喎
暫時除左斑馬係得DV同jones係一定重係到。KJ係最雞肋,話佢唔勁又唔係,但佢無防守同undersize 真係好難搞
SPURS LOSE
Sean Elliot 啱啱大讚 Mamu 的場上決策
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞